Castelul Corvinilor – destinaţie premiată de TripAdvisor

Articolul a fost vizualizat de 1,952 ori

Castelul Corvinilor, monumentul care reprezintă principala mândrie a hunedorenilor, se bucură de recunoaşterea unuia dintre cele mai importante site-uri de turism.

TripAdvisor a premiat castelul medieval de la Hunedoara, catalogându-l ca fiind “o destinaţie de excelenţă”. Distincţia este oferită pe baza recenziilor turiştilor care au vizitat Castelul. Nu mai puţin de 94 de oaspeţi şi-au făcut timp să povestească în câteva rânduri postate pe platforma TripAdvisor.com despre experienţa trăită la Castel.

“Impresionant”, epitetul cel mai frecvent alăturat Castelului

Cea mai recentă distincţie atribuită Castelului Corvinilor este aceea de “destinaţie de excelenţă” şi vine din partea unuia dintre cele mai vizitate site-uri de turism

Cea mai recentă distincţie atribuită Castelului Corvinilor este aceea de “destinaţie de excelenţă” şi vine din partea unuia dintre cele mai vizitate site-uri de turism

Fiind vorba despre un site internaţional, părerile sunt exprimate în limba engleză, iar cuvântul cel mai des folosit pentru a descrie monumentul din Hunedoara este “amazing”, însemnând “uimitor”. Un turist străin compară Castelul Corvinilor cu alte castele din ţară, spunând: “Uitaţi de Castelul Bran! Dacă puteţi vizita doar două castele din Transilvania, vă recomand Peleşul şi Castelul Corvinilor. Acesta din urmă este un castel impunător şi uimitor. Mai ales imaginea frontală, cu podul pe care se face accesul înăuntru. Odată ce ajungi în interior, îţi va fi foarte uşor să faci turul Castelului, urmând indicatoarele. Au ghidaj audio, dacă vrei să-l utilizezi. De asemenea, există nişte afişaje interesante în Castel. A fost o plăcere să-l vizităm şi a meritat drumul străbătut până la el”.

O turistă din Marea Britanie afirmă în recenzia sa că a vizitat peste 100 de castele din Europa, dar că monumentul gotic-renascentist de la Hunedoara este preferatul său. Internauţii care şi-au dat cu părerea despre Castelul Corvinilor au apreciat arhitectura impozantă, facilităţile de vizitare (ghidaj şi afişaje), precum şi atmosfera creată în Castel cu ajutorul personajelor înveşmântate în straie medievale, pe care le-au întâlnit. Cei mai cârcotaşi, puţini la număr, au evidenţiat şi aspectele negative ale vizitei lor la Castel. “Castelul în sine este minunat, dar priveliştea din jurul său este supărătoare. Maşinării ruginite şi abandonate, ruinele fostelor clădiri industriale şi aşa mai departe”, spune un turist.

Diploma-surpriză

Castelul Corvinilor pe TripAdvisor

Castelul Corvinilor pe TripAdvisor

Diploma de excelenţă primită prin poştă a fost o surpriză plăcută pentru reprezentanţii Castelului, care nici măcar nu ştiau despre distincţiile oferite de cunoscutul site de turism.
“A fost o mare bucurie să vedem că suntem recunoscuţi şi apreciaţi de către site-ul TripAdvisor.com. Nu ne aşteptam la această distincţie, nici nu ştiam că se oferă. Ea e cu atât mai valoroasă cu cât este urmarea aprecierilor turiştilor care au vizitat Castelul. Imediat ce am primit diploma, am afişat-o la intrarea în Castel”, declară cu mândrie Dan Bera, administratorul Castelului Corvinilor. Numele lui este menţionat chiar în unele dintre recenziile care au adus premiul Castelului, unii turişti apreciind ghidajul oferit de acesta, presărat cu legende şi poveşti din istoria monumentului.

Castelul Corvinilor s-a bucurat în ultima vreme de recunoaşterea mai multor publicaţii străine, care îl includ constant pe liste ale monumentelor istorice din Europa ce merită să fie vizitate. Administraţia Castelului se străduieşte să nu-şi dezamăgească turiştii, continuând activitatea de restaurare, chiar şi cu paşi mici, aşa cum îi permit resursele materiale. Potrivit lui Dan Bera, în prezent se lucrează la înlocuirea acoperişului de pe turnul Neboisa şi turnul Toboşarilor.

About Doriana Matei