Editorial: Legalizarea prostituţiei începe în politică

Articolul a fost vizualizat de 1,784 ori

Un act care să oficializeze traseismul politic ar fi cel mult o ciudăţenie într-o ţară cu o clasă politică respectabilă. Ordonanţa Dragnea contează însă pe primarii răi de muscă, despre care PSD-ul crede că sunt o tagmă suficient de mare. Manevra se mulează, de altfel, perfect pe obiceiurile locului de a face politică. Partidul şi doctrina sunt doar butaforie. Piesa se joacă pe bani. Nu merge treaba ca primar de opoziţie? Gata!, ridici poalele şi te dai iute cu puterea. Iute, că super-oferta PSD-istă la traseism politic ţine doar 14 zile. Avantaje? Rămâi primar (PSD, de data asta), primeşti ceva la buget ca să ieşi puţin din depresie. Dezavantaje? Trebuie să prestezi vioi munci oculte, că vin alegerile şi Dragnea nu-ţi dă buget moca, rămâi pe viaţă cu marca de traseist, rişti dosar penal dacă execuţi orbeşte tot ce ţi se cere, iar la final, te aşteaptă un faliment politic când social-democraţii vor pierde puterea. Aşa că fiecare primar, după cum îi dictează conştiinţa!

Interesant este însă altceva. Cooperativa Ponta&Dragnea&PSD ştie că legalizarea traseismului politic virusează democraţia. Şi aşa cum face de fiecare dată când se pregăteşte de violat legi, instituţii sau norme democratice, puterea pesedistă inventează justificări. Şi ca de fiecare dată acestea sunt înnebunitoare. Ştiţi boala aia teribilă de minte care întoarce pe dos realitatea în secvenţe halucinante? Maladia aia care diluează discernământul până la confundarea binelui cu răul, sau a adevărului cu minciuna? Este exact tipul de discurs pe care cuplul Ponta&Dragnea îl promovează la adresa electoratului considerat “slab de minte” de la care aşteaptă voturi. Primul mesaj cu adevărat schizofrenoid a şefului PSD a fost acel “USL trăieşte!”. Justificarea ordonanţei Dragnea prinde şi ea conturul unei logici de spitalul Zam. Ce spune Ponta? Nici mai mult nici mai puţin decât că opoziţia conduce, de fapt, întreaga ţară şi acolo unde lucrurile merg prost, adică peste tot, Johannis şi Blaga sunt de vină că bagă beţe în roate.

Adică, cum ar veni, opoziţia trebuie înjurată, că doar e la putere! A înnebunit lupul? De fapt, domnul Ponta e în sevraj. Perioada USL i-a amputat ireversibil gena democratică, după ce a prizat drogul îmbătător al puterii cvasitotale. Acum, premierul suportă greu rigorile democraţiei. Puterea s-a mai echilibrat. Cu 70% în Parlament şi aproape toată administraţia la ordin, USL ameninţa în 2012 să conducă abuziv, discreţionar, fără opoziţie reală. Acum, că în câteva judeţe situaţia politică s-a schimbat, iar PSD-ul nu mai poate chema la ordin, nu poate fi decât în beneficiul democraţiei. Însă în minţile lor, Liviu Dragnea, Victor Ponta & baronimea PSD nu pot tolera fenomenul. Ăsta e sensul ascuns al credinţei lor că USL nu a murit. Ei vor toată puterea, toate contractele, toţi primarii, toată România, toate instituţiile la picioare. Iar pentru asta ar pune să voteze şi morţii.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean