Ponturi pentru pariori: Începe bătălia pentru Euro 2016

Articolul a fost vizualizat de 1,682 ori

După ce ne-au oferit meciuri foarte spectaculoase la Campionatul Mondial din Brazilia, echipele naţionale vor lua startul preliminariilor pentru competiţiilor continentale. Calificarea la Euro 2016 pare accesibilă şi pentru naţionala României. Avem de înfruntat adversari mediocri şi şansa de a alege un selecţioner mai bun, care să schimbe în bine jocul „tricolorilor”. Victor Piţurcă va pleca după meciul împotriva Greciei.

Meci foarte important pentru România

ROMANIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2014 PLAYOFFSRomânia debutează în preliminariile Campionatului European pe terenul Greciei. Elenii nu ne stârnesc amintiri plăcute. În urmă cu câteva luni ne-au eliminat în barajul de calificare la Campionatul Mondial. Grecia pare cel mai puternic adversar al României în această grupă de calificare, din care mai fac parte Insulele Feroe, Finlanda, Ungaria şi Irlanda de Nord. Împotriva ungurilor am jucat în preliminariile trecute şi am fost mai buni. Am obţinut patru puncte în cele două confruntări împotriva lor şi putem să-i depăşim şi de data aceasta. Meciul împotriva Greciei este foarte important. După rezultatele obţinute la turneul final din Brazilia, elenii sunt favoriţi la câştigarea acestei grupe. România pleacă cu şansa a doua, dar un rezultat pozitiv pe terenul Greciei i-ar spori şansele de a se clasa pe prima poziţie la finalul acestei campanii de calificare.
O remiză sau o victorie în acest meci le va creşte moralul jucătorilor antrenaţi de Victor Piţurcă. Mă aştept la un meci închis. Grecia nu a fost adepta ofensivei în ultma vreme. Deşi noul selecţioner a declarat că vrea să schimbe jocul Greciei şi să mizeze pe atac, cred că o astfel de schimbare necesit timp. Probabil, România va avea un joc defensiv şi se va mulţumi cu un rezultat de egalitate. Piţurcă va fi preocupat mai mult să oprească atacurile gazdelor decât să ameninţe poarta acestora. Remiza ar fi un rezultat bun pentru România. Cred că nu se vor marca mai mult de două goluri în această partidă. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,55 ne va aduce 5,5 unităţi profit.

Meci de trei puncte pentru Ungaria

Ungaria primeşte vizita Irlandei de Nord şi are şansa de a debuta cu o victorie în această campanie de calificare. Irlandezii nu sunt un adversar de speriat. Pornesc cu penultima şansă în această grupă. Pe penultima poziţie s-au clasat şi în preliminariile Campionatului Mondial, reuşind să câştige doar 7 puncte în 10 partide. Un pas greşit în această partidă ar fi un mare handicap pentru Ungaria. Grupa pare echilibrată. Grecia, România, Finlanda şi Ungaria au şanse de a se clasa pe primele două poziţii. Pentru unguri urmează meciuri foarte dificile şi au nevoie mare de cele trei puncte în joc în meciul de duminică. Oaspeţii nu au în lot jucători foarte buni. Probabil vor juca organizat şi vor face risipă de efort, dar la nivelul acesta este nevoie de mai mult pentru a obţine un rezultat bun. Gazdele au avantajul terenului propriu şi un lot mai valoros. Cred că vor reuşi să câştige acest meci. Pariez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

Belarus, favorită clară în Luxemburg

Luni, Belarus va juca în deplasare împotriva selecţionatei Luxemburgului şi, în mod normal, ar trebui să se impună. Ultima campanie de calificare n-a fost una bună pentru oaspeţi. S-au clasat pe ultimul loc, într-o grupă cu Spania, Franţa, Finlanda şi Georgia, obţinând doar patru puncte în opt partide. Luxemburg are o echipă tânără şi a reuşit o victorie şi trei remize în preliminariile Campionatului Mondial, performanţă pe care nu şi-o imagina nimeni ca fiind posibilă în urmă cu câţiva ani. Dacă obţineau cu un punct mai mult, scăpau de eterna clasare pe ultimul loc în grupă. Belarusul nu are voie să nu câştige meciul cu Luxemburg. În Belarus fotbalul este mult mai dezvoltat decât în Luxemburg. Dovada clară şi incontestabilă a acestui fapt este calificarea celor de la Bate Borisov în grupele Ligii Campionilor. Pariez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,65 ne va aduce 6,5 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz