Fotbal – Liga a III-a, seria a IV-a: Nu e de-ajuns să vrei. Trebuie să şi poţi

Articolul a fost vizualizat de 1,483 ori

După succesul mai puţin scontat, obţinut în prelungirile partidei de la Motru, elevii lui Titi Alexoi s-au crezut mult prea devreme învingători în confruntarea de pe “Michael Klein”, în faţa unei alte grupări gorjene, cotată însă mult sub fosta divizionară de liga secundă, Minerul. 

fotbal fc hunedoara“Alb-albaştrii” au uitat că un joc nu seamănă cu altul, iar cele trei puncte nu vin de la sine, chiar dacă ţi le doreşti. Pentru a birui, trebuie să şi poţi, iar în confruntarea cu Ştiinţa Turceni, hunedorenii nu au reuşit să scuture plasa porţii lui Bădan. E mult prea devreme să judecăm evoluţia lor după doar două meciuri, dar, din ceea ce am văzut, e clar că, cel puţin în acest moment, Hunedoara nu are valoarea unei echipe care să domine această serie din obscura ligă a treia a fotbalului intern. În mod normal nu trebuie să se creeze presiune pe un eventual obiectiv de promovare, ci mai degrabă ar trebui să se gândească în viitorul apropiat. E clar însă că iubitorii fotbalului de pe Cerna s-au săturat să vină la stadion să urmărească echipe necunoscute, pe un stadion care în urmă cu vreo 25 de ani gemea de spectatori, atunci când venea Steaua, Dinamo sau U. Craiova.

Fără gol nu poţi câştiga

Partida a început abrupt, fără acea perioadă de tatonare, Trăşcan fiind aproape de finalizare în minutul 3. Lansat perpendicular pe poartă, atacantul a trecut balonul pe lângă Bădan, ieşit dincolo de linia de la 16 metri, dar apărătorii au reuşit să rezolve situaţia. Un minut mai târziu, oltenii puteau profita de o respingere greşită, dar Simcea a trimis de la 14 metri în “plopi”. Următoarea fază am consemnat-o în minutul 12 când, în urma unui “carambol”, Blaga şi Uibariu nu au ştiut să profite în careul mic. După care, a urmat o perioadă liniştită, în care fazele de poartă au dispărut. Abia la căpătul primei jumătăţi de oră am asistat la primul şut pe spaţiul porţii, care a venit din tabăra oaspeţilor, Văcaru încercându-şi norocul de la 40 de metri, dar Dragotă a reţinut fără probleme. Tot gorjenii au fost primii care au beneficiat de o lovitură de colţ, rămasă la rândul ei fără efect pe tabele de marcaj (min. 38). În ultimul minut al primei reprize, Dragotă a fost pus în dificultate de Popescu, care a trimis puternic de la 35 de metri, goalkeeper-ul reţinând în prima fază balonul, dar scăpându-l apoi în corner.
Debutul celui de-al doilea mitan a semănat cu scenariul primei părţi.

În minutul 49, Blaga a centrat de pe dreapta, însă reluarea din întoarcere de la 12 metri a lui Trăşcan a trecut de puţin peste transversală. Elevii lui Alexoi au crescut presiunea la poarta lui Bădan, oltenii cedând deliberat mijlocul terenului, axându-se în special pe faza defensivă. În minutul 64, la cornerul executat de pe dreapta de Roiu, Şoit a reluat cu capul, dar balonul a trecut milimetric pe lângă stâlpul porţii, iar după alte cinci minute, Trăşcan a făcut o cursă irezistibilă pe banda stângă, a intrat în careu, dar a preferat o centrare la nimeni în locul unui şut. Gazdele caută în continuare golul, timpul trece în favoarea oaspeţilor, iar în minutul 79, R. Muntean şutează fără preluare de la 20 de metri, dar Bădan reţine, aşa cum avea să o facă şi în minutul 88, când Făgărăşanu a trimis de la 18 metri spre colţul scurt. A fost până la urmă o “remiză” albă, ceea ce puţin credeau la început că se va întâmpla. Să sperăm că jocul echipei lui Titi Alexoi va merge pe un trend ascendent în etapele care vor urma.

FC Hunedoara – Ştiinţa Turceni: 0 – 0

FC Hunedoara: Dragotă – F. Olariu, Geacă, Cicurescu, Roiu – Blaga (min. 66, M. Olariu), Şoit, Uibariu, Făgărăşanu – Trăşcan, F. Pop (min. 56, R. Muntean).
Antrenor: Titi Alexoi.
Ştiinţa Turceni: Bădan – Tudorache, B. Dolcescu, Văcaru, Gâlceavă – Floroiu, Popescu, Mâinerici, Lungu (min. 71, Miculete) – Simcea (min. 93, Murdărea), Clipici (min. 76, Barbu).
Antrenor: Viorel Cojocaru.
Arbitru: Dragoş Lunca
Asistenţi: Zoltan Torok – Paul Pojar (toţi trei din Cluj-Napoca).
Stadion: “Michael Klein”. Spectatori: 500.

About Ion Bădin