Locul în care copiii devin eroi

Articolul a fost vizualizat de 3,417 ori

La vârsta la care majoritatea copiilor se uită la desene animate sau filme cu eroii lor preferaţi, mai mulţi tineri de la noi din judeţ îşi construiesc propria poveste de succes şi sunt un exemplu de determinare şi pasiune demn de urmat. Vorbim despre 23 de sportivi practicanţi de karate. Aceştia sunt medaliaţi la Campionatele Naţionale, în mai multe federaţii (WUKF, IMAF, EUREKA).

club karate

103 medalii la vârsta de nouă ani

Mihai MartinescMihai Martinesc, un puşti de doar nouă ani, a reuşit o performanţă remarcabilă. A participat la numeroase competiţii europene sau mondiale şi a reuşit să câştige 103 medalii, cea mai importantă dintre acestea fiind medalia de aur obţinută la Campionatul Mondial. Să ajungi cel mai bun din lume într-un sport atât de solicitant este o performanţă fantastică. Trei ingrediente stau la baza performanţelor reuşite de Mihai: disciplina, pasiunea şi munca. A început să practice acest sport în urmă cu trei ani, la un club de karate din Deva, şi acum activează la Champions Club Karate.

Se caută viitori campioni

Cristi Martinesc a fost impresionat de performanţele fiului său şi a sprijinit înfiinţare unui club de karate. Champions Club Karate şi-a deschis porţile luna aceasta şi, începând cu data de 15 septembrie, copiii care doresc să practice karate se pot înscrie gratuit. Nu există taxă de antrenament şi, pentru sportivii care îşi doresc să facă performanţă şi să participe la concursuri, clubul suportă toate cheltuielile. „Sportul de performanţă cere sacrificii atât din partea copiilor, care trebuie să se antreneze de câteva ori pe săptămână, cât şi din partea părinţilor care trebuie să-i sprijine financiar. Mulţi sportivi cu perspective bune se pierd din cauza lipsei sprijinului financiar. Clubul nostru susţine financiar copiii care doresc să facă performanţă”, ne-a declarat Cristi Martinesc.

Practicând karate, copiii învaţă să se apere, se disciplinează, învaţă să-şi controleze emoţiile şi devin mai puternici. Antrenamentele au loc în Hunedoara, la Colegiul „Emanuil Gojdu”. Pentru înscrieri o puteţi contacta telefonic la 0769-329.522 pe Andreea P., Sensei la clubul de karate.

Planuri de viitor

champions club karateConducerea Champions Club Karate are planuri mari în viitor. Realizarea acestora ar ajuta la dezvoltarea sportului în Hunedoara. Clubul a achiziţionat un teren de 10 000 de metri pătraţi şi va construi o bază sportivă. După construirea acestei baze, sute de copii se vor putea antrena în condiţii foarte bune. O altă prioritate este organizarea unui stagiu naţional de pregătire în Hunedoara. La acesta vor participa sportivi din toată ţara şi vor fi instruiţi de mari maeştrii din străinătate. Clubul intenţionează să realizeze şi parteneriate externe cu alte cluburi pentru a le da sportivilor şansa de a face schimburi de experienţă. Aceste planuri pot fi duse la bun sfârşit cu ajutorul sponsorilor clubului şi al partenerilor acestora, printre care se numără: Club Karate Kihon Deva, Clubul Sakura Dojo Deva, Clubul de Dresaj Canin, Primăria Municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz