Editorial: Ponta cel Mare

Articolul a fost vizualizat de 1,817 ori

Ţinut simbolic la Alba Iulia, congresul PSD a validat încă o dată (poate că ultima!) candidatura lui Victor Ponta la funcţia de şef al statului. Dincolo însă de această formalitate, am aflat ce loţiune va folosi PSD pentru a spăla creierele românilor în campania electorală. Se numeşte “Ponta-liantul românesc” şi este o formulă reşapată din propaganda PCR folosită de partid să fidelizeze poporul de câte ori secretarul său general lua decizii razna. Cine a trăit atunci ştie formula: uniţi în cuget şi gândiri vom birui (sub steagul partidului – exclus din textul actual), Moldova, Ardealul şi Ţara Românească legate prin brâuri strânse de autostrăzi (s-a renunţat la numitorul comun al limbii române), români, maghiari şi de alte naţionalităţi (în afară de neamţ, fireşte) să trăiască viaţa albă sub Ponta Unificatorul.

Ideea confiscării mitului fondator al României – Marea Unire de la 1918 nu i-a trecut prin cap nici răposatului Ceauşescu. Ponta a vorbit la Alba-Iulia nici mai mult nici mai puţin decât de o a doua mare unire a românilor sub sceptrul său de preşedinte. Înainte de a da ceva ţării, deşi a avut doi ani să dovedească că poate, Victor Ponta vine în faţa românilor cu un proiect propagandistic ultra-naţionalist, de izolare europeană, care nu duce la nimic bun. Dacă crede cineva că într-o Românie izolată se trăieşte mai bine să-şi aducă aminte de anii ’80. Atât de autarhică era atunci Republica Socialistă România că nici musca occidentală nu intra în ţară fără paşaport. Şi!? Mizerie, înapoiere şi o putere care nu dădea socoteală nimănui pentru derapajele sale interne.

Asta vrea, de fapt, PONTA&PSD! Acea putere, acea libertate la exces îngrădită astăzi prin pârghiile democratice acţionate de la Bruxelles. Ce a adus Uniunea Europeană României nu poate fi privit cu ochi buni de PSD după anii de aur ai furtişagului de partid şi de stat. O justiţie care funcţionează, proiecte unde este imposibil să furi şi teama de închisoare pentru corupţi.

Nu ai ce căuta la putere dacă nu poţi şi nu vrei să faci lucruri bune cu ea. Că tot e bine înfipt la butoane, de ce nu a investit Guvernul Ponta în educaţie, de exemplu. După precedentul cu prima zi de şcoală fără Abecedare şi admiterea la facultate fără Bac, ne dăm seama că una strigă premierul în lozincile sale şi alta face în realitate. Exact ca Ceauşescu, Iliescu, sau Năstase, foştii lui şefi ierarhici sau doctrinari. În tot ceea ce întreprind Ponta şi PSD, se comportă acum ca nişte „ilegalişti” care au suspiciuni rezonabile că roata istoriei se va întoarce şi îi va ridica pe ei deasupra. Dacă ăsta e adevărul, atunci lozinca PSD-istă trebuie întoarsă pe dos, pentru că ar deveni ultimii români care ar trebui să se mândrească cu asta.

About Adrian Sălăgean