Handbal feminin – Liga naţională: Cetate Deva – al treilea eşec consecutiv

Articolul a fost vizualizat de 2,207 ori

Seria neagră a grupării patronate de Marian Muntean continuă. Era şi uşor de prevăzut o astfel de evoluţie, mai ales că, după victoria “subţire” din prima etapă (31-26 cu Neptun Constanţa), au urmat trei adversari care porneau cu prima şansă în faţa celor de la Cetate Deva. După un mai mult decât ruşinos 19-36, la Braşov, cu Corona, a urmat un meci abordat cu multă determinare în propriul fief cu campioana en-titre, HCM Baia Mare, pierdut la o diferenţă mai mult decât onorabilă, 28 – 32, după o primă repriză foarte bună. Era greu de crezut că în deplasarea care a urmat în Moldova, elevele lui Gligore Czari vor reuşi “surpriza”, mai ales că romanşcancele se mai “fripseseră” pe propriul teren, pierzând în faţa oltencelor de la Craiova.

handbalCeva se întâmplă cu echipa antrenată în acest sezon de Gligore Czari, şi mă refer aici la faptul că, în toate cele patru meciuri de până acum, handbalistele devence au făcut o primă repriză de la mulţumitor spre foarte bine. În schimb, în cel de-al doilea mitan, au căzut mental, dar mai ales în plan fizic. Sunt constatări personale, care aş vrea să fie infirmate în următoarele întâlniri. În acelaşi timp, sper că Marian Muntean va avea răbdarea să dea credit actualului tehnician şi să nu revină la vechea meteahnă, a schimbării pe bandă rulantă a antrenorilor. E clar că Cetate Deva nu are forţa pentru a se bate pentru primele trei – patru locuri, dar, ţinând cont că are un lot destul de omogen, cu jucătoare care se cunosc, poate aspira în acest campionat la accederea în „play-off”-ul competiţiei.

Hanbalistele lui Florin Pera au început hotărâte meciul, profitând de apatia oaspetelor, astfel că, în minutul 18, puseseră deja un „ecart” de patru goluri, 10-6. Spre lauda lor, devencele nu au căzut, din contră, au profitat de abstinenţa de şapte minute a moldovencelor şi au întors spectaculos scorul, înscriind de şase ori consecutiv, 10-12. Romaşcanele au revenit şi au egalat, dar Cetate a reuşit să intre totuşi cu un avans de ungol la pauză, 14-15. În actul secund, echilibrul s-a menţinut pe teren doar în primele cinci minute, 17 – 17. Gazdele au înscris de trei ori consecutiv, 20 – 17, iar de aici a început degringolada în rândul oaspetelor, care nu au mai reuşit să ţină pasul cu adversarele. Stoleru şi compania au luat jocul pe cont propriu, iar diferenţa a crescut pe tabela de marcaj până la şapte goluri, 27-20 şi 28-21, pe fondul acelei căderi fizice şi mentale de care aminteam. Cu succesul asigurat (primul în propriul fief), echipa din Roman a mai redus din turaţie, dând posibilitatea celor de la Cetate să mai îndulcească oarecum eşecul. S-a terminat 30-26, iar în această seară, handbalistele de pe Mureş trebuie să arate că pot mult mai mult. Vor avea în faţă gruparea de la HCM Rm. Vâlcea, o copie palidă a celei care a fost nu demult Oltchim.

HCM Roman – CSM Cetate Deva  30-26 (14-15)

HCM ROMAN: Stoleru – 8 goluri, Băbeanu – 7 goluri (2 – 7 metri), Iuganu – 5 goluri (3 – 7 metri), Mihalschi – 3 goluri (1 – 7 metri), Toskovic – 2 goluri, Agrigoroaie – 2 goluri, Horobeţ – 2 goluri, Chitacu – 1 gol.
Antrenor: Florin Pera.

CSM CETATE DEVA: Cartaş – 7 goluri (2 – 7 metri), Simion – 6 goluri, Petrinja– 4 goluri (1 – 7 metri), Malac – 3 goluri, Şovar – 2 goluri, Krnic – 2 goluri, Din – 1 gol, Stângu – 1 gol.
Antrenor: Gligore Czari.
Aruncări de la 7 metri: HCM Roman – 8 (6 transformate); Cetate Deva – 5 (3 transformate).
Eliminări: HCM Roman – 4×2 minute; Cetate Deva – 5×2 minute.
Arbitri: Adrian Nacu – Adrian Rucoi (ambii din Târgu-Mureş).

About Ion Bădin