Carmen Hărău – declaraţie politică: Victor Viorel Ponta – candidatul cu trei lansări

Articolul a fost vizualizat de 2,193 ori

 

 

Victor Viorel Ponta, prim-ministru şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a avut nevoie de trei lansări pentru candidatura la preşedinţia României – la Craiova, Alba Iulia şi Bucureşti. S-au vehiculat sume astronomice pentru toate evenimentele. Se vorbeşte despre 2 milioane de euro, totul pentru nişte evenimente pe care nu le vedem în lumea cu adevărat democratică. Într-o ţară în care nu s-au găsit vaccinuri pentru nou-născuţi, candidatul stângii s-a lansat în cursa electorală cu spectacole megalomanice, care amintesc de dictatorii din Coreea de Nord.

Carmen Harau

 

Într-o ţară în care elevii de clasele I şi a II-a încă îşi mai aşteaptă manualele, social-democraţii regizează spectacole omagiale pentru preşedintele lor, Victor Viorel Ponta. Într-o ţară în care bolnavii de cancer fac chimioterapie pe holurile spitalelor, reprezentanţii PSD, UNPR şi PC se întâlnesc pe stadion să ridice osanale, de ziua lui, întâiului pesedist al patriei. Într-o ţară în care românii dau în judecată băncile, sufocaţi de credite cărora le-au crescut dobânzile precum Făt-Frumos, social-democraţii, adică oamenii de stânga, participă la adunări ce au costat milioane de euro.
Într-o ţară în care românii îşi găsesc cu greu un loc de muncă, social-democraţii se adună pe stadion şi aplaudă, tropăie şi zbiară de fericire că au un candidat la preşedinţie ce angajează bone filipineze pentru copiii săi. În rest, “mândri că suntem români”, nu-i aşa?!

Într-o ţară în care pensionarii trăiesc de multe ori în condiţii umilitoare, Victor Viorel Ponta îşi lansează de trei ori candidatura, cheltuind sume cu care putea, de exemplu, să utileze câteva cămine de bătrâni.
Într-o ţară în care sportivii se antrenează în condiţii greu de imaginat, Victor Viorel Ponta a preferat ca de ziua sa de naştere să le sfideze munca şi rezultatele.
Într-o ţară în care vârfurile din medicină, ştiinţă, artă etc. nu se mai regăsesc şi pleacă adesea în lumea largă, Victor Viorel Ponta ne-a anunţat, printr-un spectacol megalomanic, că vrea să fie preşedintele fiecărui român şi să “reuşim împreună Marea Unire”. Unire cu cine?
Cu cei 4 milioane de români aflaţi dincolo de graniţele României? Unire cu cei care nu au avut şansa să îl întâlnească pe Adrian Năstase şi să îşi susţină cu acesta o teză de doctorat plagiată? Unire cu cei care îşi duc traiul de azi pe mâine, într-o Românie sufocată de corupţie?

A spus Victor Viorel Ponta că “schimbarea nu înseamnă doar schimbarea unui sistem, a unui preşedinte, ci schimbarea tuturor românilor”. Vă asigur că toţi românii doresc să se schimbe, pentru că nimeni nu vrea să trăiască în umilinţă şi sărăcie. Dumneavoastră, domnilor de la PSD, UNPR şi PC, vă puteţi schimba? Puteţi să acceptaţi că aţi trecut orice limită a măsurii când aţi pregătit serbările ce aminteau de Roma Antică şi de Ceauşescu pentru candidatul Victor Viorel Ponta? E drept că nu aţi avut pâine, ci doar popcorn pentru cei care strigau în arenă! Aţi avut, în schimb, circ, mult prea mult circ!

Eleonora Carmen HĂRĂU,
Deputat în Colegiul nr. 7, municipiul Hunedoara

About Redacţia REPLICA