ArcelorMittal nu a renunţat la obiectivul de la Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 24,821 ori

 

Zvonul că s-a cerut dizolvarea ArcelorMittal Hunedoara, lansat pe piaţă în luna august, a adus în atenţie publică soarta siderurgiei în municipiul de pe Cerna. Curios a fost că decizia acţionarilor de la ArcelorMittal a trecut oarecum “camuflată”, poate pentru că percepţia generală a fost că un obiectiv economic ca cel de la Hunedoara nu poate fi închis acum, după derularea unui proces consistent de modernizare.

Şi într-adevăr, acţionarii ArcelorMittal Hunedoara (SIDG) au respins propunerea de dizolvare a societăţii, luată în discuţie după ce pierderile acumulate în ultimii ani au condus la scăderea activului net raportat la capitalul social sub limita prevăzută de lege.

arcelor

Nouă infuzie de capital, la fel ca în 2010

În urma deciziei de a nu dizolva societatea, conducerea ArcelorMittal Hunedoara urmează să întreprindă acţiunile necesare pentru restabilirea raportului minim dintre valoarea activului net şi capitalul social, cel mai târziu până la sfârşitul anului 2015, potrivit unui raport al Consiliului de Administraţie.
Potrivit datelor prezentate de companie, deţinută de grupul ArcelorMittal, activul net era de 231,13 milioane de lei, iar capitalul social de 497 milioane lei la sfârşitul anului trecut, rezultând un deficit de 17,37 milioane de lei până la limita permisă de lege. La sfârşitul primului semestru al acestui an, activul net avea o valoare de 236,35 milioane de lei, rezultând o diminuare a deficitului la 12,5 milioane de lei. Societatea înregistra o pierdere cumulată de 374,23 milioane de lei în luna iunie a acestui an. Societatea a trecut printr-o situaţie similară în 2010, când acţionarii au decis să nu dizolve compania şi să majoreze capitalul social, prin aport în numerar al acţionarilor, cu 397,6 milioane lei, la 545 milioane lei, pentru creşterea valorii activului net şi asigurarea fondurilor pentru investiţii.
Capitalul social a fost în final majorat cu 349,5 milioane lei, la 496,9 milioane lei, sub valoarea programată, nivel la care se află şi în prezent.

About Adrian Sălăgean