Profi la Hala Obor: poveste urâtă cu final normal

Articolul a fost vizualizat de 2,384 ori

După 15 ani de procese şi fel de fel de tergiversări, timp în care a stat gol şi a început să intre în paragină, spaţiul fostei “Alimentara” din Hala Obor a fost repus în circuitul economic. Lanţul “Profi” şi-a deschis aici un magazin, după ce Primăria a reintrat, definitiv, în posesia spaţiului de aproape 1.400 de metri pătraţi disputat în instanţă cu fosta societate Mercur Corvinex.

Noul magazin Profi la Hala Obor din Hunedoara

Noul magazin Profi la Hala Obor din Hunedoara

Săptămâna trecută, în spaţiul fostei “Alimentara” din Hala Obor a fost deschis un magazin Profi. Compania amintită a participat, alături de alţi doi competitori, la licitaţia organizată de Primăria Hunedoara pentru concesionarea spaţiului, şi a fost desemnată câştigătoare după ce s-a oferit să plătească 132.500 de lei pe an către bugetul local şi să investească cel puţin 180.000 de euro în reabilitarea spaţiului amintit.

Sentinţă comunicată după şapte ani

Litigiul ce a avut ca obiect spaţiul de aproape 1.400 de metri pătraţi a început în 1999, an în care acesta a şi fost părăsit. Primăria a fost dată în judecată de societatea Mercur Corvinex, care pretindea că este proprietarul de drept al porţiunii de imobil (deşi întreaga hală fusese ridicată cu banii municipalităţii, în anii ‘70). Procesul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), apoi s-a întors la Curtea de Apel Alba, după care a fost trimis înapoi la ÎCCJ.

Noul magazin Profi la Hala Obor din HunedoaraO sentinţă definitivă în această cauză a fost pronunţată abia în 2007. Comunicarea sentinţei, actul în baza căruia Primăria putea să-şi intre efectiv în drepturi, a întârziat suspect de mult. Primăria Hunedoara a primit comunicarea abia la începutul anului 2014. Astfel, unul dintre cele mai bine plasate spaţii comerciale din oraş a stat închis vreme de un deceniu şi jumătate, timp în care ar fi putut produce beneficii financiare atât pentru bugetul local, 20 de locuri de muncă şi servicii comerciale mai bune pentru hunedoreni.

About Ciprian Iancu