Ofertele ultra-early booking s-au vândut ca pâinea caldă

Articolul a fost vizualizat de 1,754 ori

Nici nu s-au întors bine turiştii din Grecia, că agenţiile de turism au venit cu oferte aproape imposibil de refuzat: mai puţin de 300 de lei (sub 70 de euro) pentru sejururi de şapte sau opt zile. La asemenea preţuri, nu e de mirare că reprezentanţii agenţiilor de turism spun că au vândut aproape toate biletele disponibile în unele dintre cele mai căutate insule şi staţiuni greceşti: Corfu, Lefkada, Zakinthos, Thassos, Paralia Katerini şi Nei Pori.

Grecia rămâne destinaţia externă de vacanţă numărul unu pentru români, care se situează pe locul doi, după sârbi, în topul turiştilor străini pe litoralul mărilor Egee şi Ionică

Grecia rămâne destinaţia externă de vacanţă numărul unu pentru români, care se situează pe locul doi, după sârbi, în topul turiştilor străini pe litoralul mărilor Egee şi Ionică

O asemenea vacanţă, cu cazare şi transport inclus, în vile şi hoteluri de două şi trei stele, costă doar 299 de lei pentru o persoană. Pentru plecările din luna mai şi ultima plecare din septembrie durata sejururilor este de şase nopţi, fără opţiune de rambursare. Celelalte sejururi au o durată de 7 nopţi, iar preţurile şi condiţiile diferă de la un tour operator la altul. Dacă sunteţi interesaţi de o vacanţă atât de ieftină, ar fi bine să vă puteţi lua concediu fie la primăvară, fie în primele două luni de toamnă. Ofertele la aceste preţuri mici sunt valabile doar pentru primele săptămâni din luna mai (spre exemplu, în perioada 9-15 mai). În fiecare săptămână care ne apropie de mijlocul sezonului de vară, va trebui să scoatem din buzunar între 20 şi 50 de lei în plus. Asfel, la exact aceleaşi hoteluri, preţurile urmează să ajungă, în vârf de sezon, la aproape 300 de euro, adică de trei ori mai mult decât ofertele ultra-early booking. Totuşi, din 9 mai şi până în 9 iunie, dar şi în prima săptămână din octombrie, vă puteţi petrece liniştiţi vacanţa în Grecia cu numai o sută de euro (cazare şi transport inclus).

Reduceri, până în 15 martie

Că aceste oferte au fost atât de căutate o dovedeşte faptul că unele dintre agenţiile de turism au impus ca termen limită pentru achitarea sejururilor data de 12 octombrie. Cine plătea până la acest termen, beneficia de o reducere de 30 la sută în cazul vacanţelor alese în perioada de vară (9 iunie – 22 septembrie). Un al doilea termen limită pentru vacanţele în Grecia este data de 1 februarie 2015. Turiştii care optează pentru plata până la această dată beneficiază de reduceri de 20 la sută, iar cei care plătesc până în 15 martie au şi ei o reducere de 10 procente pentru vacanţele din sezon. Totuşi, sunt şi turişti care spun că, deşi nu şi-au cumpărat o vacanţă cu aproape un an, ci doar cu şase săptămâni înainte de a pleca în concediu, au plătit la fel de puţin. Este cazul Marilenei Popa, care a fost anul acesta în Corfu cu numai 70 de euro (cazare şi transport inclus): „Este a cincea oară când merg în Grecia. Am fost până acum la Olympic Beach, în Thassos, pe braţul Kassandra din Halkidiki şi în Nei Pori. Anul ăsta am ales Corfu. Nu am cumpărat eu vacanţa, ci o prietenă: suntem trei persoane care mergem în Grecia, în fiecare an. Însă ăsta e preţul pe care l-am plătit: 70 de euro, iar biletele, pentru perioada 15 – 24 septembrie, le-am achitat în jurul datei de 10 august, dacă îmi aduc bine aminte”, povesteşte hunedoreanca.

Ultra early-booking versus oferte „last minute”

Şi Alina Tudor confirmă că, dacă nu aţi reuşit să prindeţi una dintre super-ofertele lunii octombrie pentru vacanţe în lunile mai-iunie şi septembrie-octombrie anul viitor, aţi putea să beneficiaţi de o ofertă similară, însă cumpărată în ultima clipă (last minute): „Eu şi soţul meu am mers anul acesta pentru a şasea oară în Grecia. Suntem îndrăgostiţi de litoralul grecesc şi numai aici ne facem vacanţele. Vara asta am fost de două ori în Grecia: o dată, în iulie, în apropiede de Parga, în Vrachos, unde a fost frumos, dar – până la urmă – pe noi nu prea ne-a cucerit Marea Ionică… Aşa că, oarecum nemulţumiţi de vacanţa din iulie în Grecia, am decis să mai mergem încă o dată, pentru a doua oară în acest an! Am ales perioada 29 septembrie – 8 octombrie şi destinaţia Tolo, din Peloponez. Staţiunea este situată la 10 kilometri de Napflio, prima capitală a Greciei. Ce să spun! Staţiunea Tolo este un vis! Noi am mers cu agenţia Hello Holidays şi am plătit 400 de lei pentru cazare 7 nopţi la studio, plus o noapte de cazare în Salonic, cu mic dejun inclus. În acelaşi pachet era inclusă şi vizitarea oraşului Salonic. Pentru vacanţa din toamnă am plătit biletele în 13 septembrie, când erau la un preţ foarte redus”, explică Alina Tudor.

Asiguraţi-vă şi vacanţa

Hunedoreanca spune că, deşi era deja octombrie, vremea a fost foarte bună, apa – în jur de 25 de grade, iar temperaturile maxime ale zilelor de sejur cuprinse între 26 şi 28 de grade Celsius.”Doar în ultima zi aerul s-a răcit la 23 de grade, dar apa a rămas caldă. Am fost şi în excursie la Atena (pentru care am plătit 40 de euro), dar am vizitat şi Napflio, prima capitală a Greciei şi un oraş foarte frumos, încărcat de istorie, care are foarte mult din atmosfera veneţiană”. Dacă intenţionaţi să vă cumpăraţi un bilet luna aceasta sau în lunile viitoare şi vă faceţi probleme cu privire la eventualele evenimente care ar putea să apară până la momentul plecării în vacanţă, este bine să discutaţi cu agentul dumneavoastră de asigurări. Unele dintre ofertele de asigurare pentru locuinţe conţin şi o clauză de despăgubire în cazul în care, în urma unui incident neplăcut produs în imobil (inundaţie, incendiu, alte accidente), nu mai puteţi pleca în vacanţă, iar vestea bună este că nu vă va costa nimic sau, în funcţie de compania asiguratoare, doar câţiva lei în plus.

About Ada Beraru