După ce a creat precedentul, Primăria Aninoasa e pregătită să iasă din insolvenţă

Articolul a fost vizualizat de 1,599 ori

“Aşteptăm joi o sentinţă favorabilă din partea instanţei de judecată şi ridicarea stării de insolvenţă. Nu mai este niciun impediment în acest sens, pentru că am făcut dovada plăţilor la toate creanţele şi nu mai sunt probleme”, a declarat luni, primarul localităţii, Nicolae Dunca. 

Primăria Aninoasa

Primăria Aninoasa

La începutul lunii octombrie, Primăria Aninoasa a primit de la Guvern 3,7 milioane lei, sumă cu care s-a putut acoperi datoria existentă pe tabloul de creanţe şi s-a asigurat plata facturilor restante. Prin urmare, Primăria Aninoasa s-a adresat instanţei de judecată a Tribunalului Hunedoara, pe 16 octombrie, solicitând ca judecătorii să constate ieşirea din insolvenţă. Sentinţa în acest proces va fi pronunţată pe 23 octombrie.

După ridicarea insolvenţei, autorităţile locale se vor concentra pe atragerea de fonduri europene în vederea derulării unor proiecte de interes comunitar, între primele vizate fiind reparaţiile la reţeaua de drumuri şi finalizarea reţelei de gaz metan, ce a fost începută în urmă cu 15 ani.

Bugetul local al oraşului Aninoasa se ridică la suma de 4,2 milioane lei pentru acest an. Primăria oraşului Aninoasa din Valea Jiului este prima din ţară care a fost declarată în stare de insolvenţă în urmă cu un an, din cauza datoriilor care depăşeau posibilităţile de plată ale bugetului local.

About Adrian Sălăgean