Devoratorul de cuvinte. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 2,199 ori

Pentru că săptămâna asta am fost un pic ocupat şi m-am luat cu alte treburi, va trebui să vă mulţumiţi cu nişte poze ceva mai vechi, pe care le păstram “la sertar”, aşa cum s-au lăudat cei care au făcut publice pozele tip papparazzi cu Elena Udrea la Paris că “pozele zăceau în redacţiile unor publicaţii” şi nimeni n-a vrut să le publice. Da, de-aia le-a preluat toată lumea în ziua când au apărut pe blogul dispărut… Dacă nu ştiţi despre ce vorbesc, înseamnă că v-aţi ţinut deoparte de campania electorală, ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, este foarte bine pentru sănătatea voastră mintală! 

Apropo de campania electorală, ca de fiecare dată, campania (ne-electorală) “Premianţii fără premii”, despre care nu v-am povestit niciodată, dar sunt sigur că aţi auzit, a intrat în “vacanţă” sau “concediu” pe durata campaniei. Uf, mă încurc în atâtea campanii! Ei bine, iată cum a anunţat Ziarul Hunedoreanului, prin vocea tastatura Luanei Giuhat, acest lucru:
“Campania «Premianţii fără premii», intră în «concediu»”. Nu vă supăraţi, aveţi o virgulă în plus! E o afirmaţie, nu o întrebare.

campania, intra in concediu

Plictisiţi, cei de la televiziunea locală Info HD au vrut să umple cu ceva spaţiul de emisie, dar nu era de serviciu băiatul care “se ştie cu calculatorul”, aşa că au scris într-un document Word programul zilei la televiziunea lor, l-au printat scos la imprimantă şi l-au pus ca poză pe ecran. Pe cuvânt că aşa se vede!

info hd

Foarte activă pe Facebook, Primăria Municipiului Hunedoara nu pierde nicio ocazie să ne mai spună ce face pentru noi, locuitorii, plătitorii de taxe. Iată, de data asta se laudă cu o vizită la un târgului de turism din Elveţia. Ce, am scris greşit? O vizită la un târgului? Păi aşa a scris şi Primăria, pe Facebook. Ce, ştiu eu mai bine unde au fost şi ce-au făcut oamenii ei? Nu ştiu.

la targului

Aceeaşi Primărie a Municipiului Hunedoara ne mai spune, tot pe Facebook, că “anul acesta vom sărbători Ziua Naţională a României printr-un ceremonial militar urmat de parada Ansablului Medieval Alba Iulia”. An-sam-blu, nu an-sa-blu. Remarcaţi diferenţa?

asamblu

Daniel Guţă ne spune, pe site-ul Adevărul.ro, că “Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe”. Cred că jurnaliştilor le e frică de mine, de-aia pun, dragii de ei, virgule şi acolo unde nu sunt necesare! Haideţi, domnu’ Guţă, nu vă mai prostiţi, că oameni suntem!

adevarul mircia

Când eşti administratorul unui parc naţional dintr-o ţară cu locuitori nu foarte civilizaţi, care aruncă hârtii pe unde apucă şi cară doze sau PET-uri cu bere pe munte, dar nu le mai duc şi goale înapoi, trebuie să te descurci cum poţi ca să civilizezi poporul dornic de plimbări prin natură. De exemplu, administratorii Parcului Naţional Ceahlău au apelat la faptul că românii sunt, într-o proporţie covârşitoare, superstiţioşi şi i-au averttizat pe cei care vizitează parcul că “abandonarea deşeurilor aduce ghinion”. C-aşa-i în tenis!

ghinion

Nu ştiu dacă nu cumva v-am mai arătat-o pe asta, dar e prea mare greşeala ca să nu v-o arăt (chiar dacă o fac a doua oară): “O maşină a căzut în prăpaste în Harghita: Un mort a murit, trei sunt răniţi”. Semnat, Realitatea.mobi, versiunea de mobil a site-ului.

mort a murit

Un domn serios, care este angajat şi primeşte bonuri de masă, are o problemă: nu îşi poate găsi o doamnă a sufletului său, pentru o relaţie serioasă pe termen scurt. Mai precis, domnul îşi doreşte să ofere “seriozitate şi bonuri de masă” unei prostituate, că doar ce relaţie serioasă pe termen scurt poţi să ai?!

bonuri de masa

Iată ce “perlă” am mai găsit pe Facebook, la Fanatik Show: “INTERVIU FABULOOOOS! […] Dacă dai click ar fi bine să ai un şerveţel să îţi ştergi lacrimile! Plîngi mai rău decît dacă ai fi curăţat o tonă de ceapă! Ei, cum vi se pare acest “teaser”?

fanatik show

Un votant a scris, duminică, pe buletinul de vot: “Eu nu am nimic cu voi da să vă trăznească Dumnezău”, a desenat un chenar şi a pus şi ştampila “Votat”. Până la închiderea ediţiei, nu îi trăznise Dumnezău, deci şi-a anulat votul degeaba!

eu nu am nimic cu voi da

Problema cu administratorii de bloc sau de scară este că nu-i întreabă nimeni dacă au terminat şcoala primară atunci când preiau importanta funcţie de administrator.
Mulţi dintre ei nici măcar nu reuşesc să scrie corect cuvântul funcţiei pe care o deţin, respectiv “administrator”: am văzut de prea multe ori “adimistrator”, “aministrator”, “admistrator” ca să mă mai mire ceva, dar de câte ori am ocazia, o să-i fac de ruşine, pentru că ar putea să scrie corect în limba ţării în care s-au născut, dacă tot insistă să lipească afişe peste tot!

s-au introduceti

La final, aş vrea să îi anunţ pe ziariştii hunedoreni că le-am iertat toate păcatele, toate “greşalele” în momentul în care am văzut, cu ochiul meu ăla bun, un titlu cum nu mi-a mai fost dat să văd într-un ziar tipărit. Cred că acum le-am văzut pe toate, pot să mă pensionez liniştit…

lungu de la nehoiu

…dar nu o fac!
Pentru că ţin la cititorii mei, am acoperit mizeria pe care nişte pseudo-jurnalişti au lăsat-o pe hârtie, în titlu. Dar vă garantez că era “pe bune”!
Nu ştiu cine-i Lungu de la Nehoiu (OK, scrie că e primarul din Nehoiu, dar aşa-mi “suna” mie bine formularea), dar nu cred că are prea mulţi prieteni în presă!

Până săptămâna viitoare, să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'