Ion Ţiriac redevine, după patru ani, cel mai bogat român

Articolul a fost vizualizat de 2,509 ori

Cu o avere estimată la peste 1,2 miliarde de euro, Ion Ţiriac revine, după patru ani, pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi 300 de români, făcut de revista Capital. Averea lui Ţiriac a crescut în ultimul an cu 400 de milioane de euro.

Ion Ţiriac

Ion Ţiriac

Ion Ţiriac a urcat anul acesta în fruntea Topului 300 în care anul trecut era abia pe poziţia a treia, cu doar 800 – 850 de miloane de euro. Acum averea lui a depăşit 1,2 miliarde de euro, dar rămâne încă sub nivelul de un miliard şi jumătate din 2010, ultimul an în care a fost tot pe primul loc.

Niculae a picat pe locul doi

Ţiriac i-a luat locul omului de afaceri şi patronului de fotbal Ioan Niculae, a cărui avere a scăzut la 1 miliard de euro, faţă de un miliard 700 de milioane anul trecut. Deşi patronul InterAgro a avut o recoltă bună pe cele 54.000 de hectare pe care le lucrează, averea lui a fost serios zdruncinată de situaţia celor şase combinate chimice pe care le deţine.

Dedeman duduie

Fraţii Dragoş şi Adrian Paval, proprietarii lanţului de magazine Dedeman, ocupă acum locul al treilea, cu două trepte mai sus decât anul trecut. Averea lor este evaluată la 650 de milioane de euro, adică a crescut cu 150 de milioane într-un singur an.

Dan Adamescu, în (s)cădere liberă

O scădere severă atât în clasament cât şi în avere a avut Dan Adamescu. Omul de afaceri a coborât de pe locul doi de anul trecut pe locul şase. Şi asta pentru că averea lui a scăzut cu aproape o jumătate de miliard de euro, de la 900 de milioane în 2013 la puţin peste 400 de milioane anul acesta, în principal din cauza problemelor de la societatea Astra Asigurări.

Per total, averea cumulată a celor mai bogaţi 300 de români este de 22,5 miliarde de euro, cu un miliard mai mare decât anul trecut. Este prima creştere din ultimii şase ani, pentru că averile bogătaşilor români au fost serios ciuntite de criză şi au scăzut continuu, de la maximul de 39 de miliarde de euro în 2008.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean