Klaus Iohannis la Hunedoara: “Eu vreau o economie funcţională, pentru pensii şi salarii decente”

Articolul a fost vizualizat de 3,077 ori

Candidatul ACL la funcţia de Preşedinte al României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit duminica trecută cu hunedorenii din Haţeg, Călan, Hunedoara, Deva şi Orăştie. 

Întâlnirea la care a avut parte de cea mai numeroasă asistenţă s-a petrecut la Hunedoara, unde peste 6.000 de oameni au venit să-l vadă şi să-l asculte. Omul care a reuşit să transforme Sibiul într-un oraş cu adevărat occidental, în care şomajul tinde acum spre zero, de la un procentaj de peste 11 la sută cu 10 ani în urmă, le-a vorbit hunedorenilor despre priorităţile sale, despre ce-şi doreşte pentru România şi le-a spus cum pot aceştia să-l ajute: mergând la urne şi amplasând ştampila pe chenarul din dreapta al buletinului de vot.

Peste 6.000 de hunedoreni au fost prezenţi la întâlnirea cu Klaus Iohannis, organizată pe platoul de lângă Stadionul “Michael Klein”

Peste 6.000 de hunedoreni au fost prezenţi la întâlnirea cu Klaus Iohannis, organizată pe platoul de lângă Stadionul “Michael Klein”

Carmen Hărău: “Cine vrea o ţară ca afară votează Iohannis”

“Gazdele” întâlnirii de la Hunedoara au fost primele care au luat cuvântul. Primarul oraşului, Viorel Arion, a arătat că reprezentantul ACL în cursa pentru funcţia de preşedinte al ţării are aceleaşi calităţi pe care le aveau şi componenţii “echipei de aur” a Hunedoarei, pe vremea-n care oraşul se făcea cunoscut prin două lucruri: siderurgie şi fotbal. “Vorbim de abnegaţie, de competenţă, de dăruire. Toate aceste calităţi se găsesc şi la Klaus Iohannis, omul care a reuşit să transforme oraşul Sibiu în doar câţiva ani, reuşind să-l transforme în capitală culturală europeană. Acest om vine acum în faţa hunedorenilor cu un proiect mult mai mare: vrea să facă din România o ţară cu adevărat europeană. Noi vrem să fim asimilaţi cu ţările din Vest, noi vrem o Românie europeană, iar pentru aceasta este nevoie de un om care să fie garantul acestor principii. Şi el şi eu credem în vorbele părintelui Arsenie Boca: «Nu se poate să nu se poată!»”.

Deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, şi-a cerut de la bun început scuze că nu va prezenta un discurs mai lung, motivând că, dacă ar trebui să îşi expună toate argumentele pentru Klaus Iohannis, ar avea nevoie de o zi întreagă. “Klaus Iohannis a transformat Sibiul într-o bucată de ţară ca afară. Cine vrea o ţară ca afară votează Klaus Iohannis. El va face curăţenie în România. În jurul său nu veţi vedea decât politicieni care vor vorbi mai puţin şi vor face mai mult, mult mai mult. Politicieni care vor face acele lucruri pe care oamenii le aşteaptă de la ei şi pentru care oamenii i-au propulsat în politică. Vă îndemn din inimă să votaţi pentru România viitorului. Pentru ţara care este în primul rând a voastră, votaţi Klaus Iohannis”.

“Ponta n-a fost bun de premier, cum să fie bun de preşedinte?!”

Euro-parlamentarul PNL Cristian Buşoi a fost şi el prezent la Hunedoara, nicidecum pentru prima oară, iar după întâlnirile cu locuitorii din Haţeg şi Călan a mărturisit că acum atmosfera i s-a părut cu totul alta: “De-a lungul ultimilor şapte ani am avut şansa să vin de mai multe ori în judeţul Hunedoara, în alte campanii electorale. Atâta determinare, atât entuziasm cât am văzut acum, aici nu am mai văzut în celelalte ocazii. Hunedorenii nu trebuie să se lase descurajaţi de ce văd la televizor, de ceea ce se prezintă ca o mare victorie a lui Ponta în turul I şi o victorie sigură în turul II. Spun asta determinat de felul în care se mobilizează România cinstită, România bunului simţ. Românii vor un stat de drept, vor un preşedinte onest, un om care a dovedit că a făcut ceva pentru oraşul său şi pentru ţară”.

Co-preşedintele ACL, Vasile Blaga, l-a însoţit pe Klaus Iohannis în vizita sa prin oraşele judeţului, iar el a atras atenţia asupra faptului că Victor Ponta şi echipa sa de campanie au “virusat” campania electorală cu teme false. “Eu sunt sigur că va câştiga Klaus Iohannis, pentru că este omul care face politică prin fapte, nu prin vorbe.

Klaus Iohannis are un program politic numit «România lucrului bine făcut». Ponta şi echipa lui au virusat această campanie introducând teme false de dezbatere, ca să nu fie nevoiţi să vorbească despre cât de greu o duc românii. Avem de ales nu doar între doi oameni, ci şi între două feluri diferite de a face politică. Iohannis nu se bate cu un om, ci cu un sistem care trebuie învins. Uitaţi-vă la tinerii pesedişti: sunt mult mai răi decât cei dinaintea lor. Uitaţi-vă la Ponta, la Şova, la Corlăţean. Cei dinaintea lor furau pădurile cu hectarul. Ăştia fură cu zecile de mii de hectare. Nu au cum să câştige alegerile!
Klaus Iohannis este simbolul lucrului bine făcut. A eliminat şomajul din Sibiu, a făcut cinste României cu proiectul Sibiu – capitală culturală europeană. Ponta este cel mai mare mincinos din istoria României: a promis un milion de locuri de muncă şi numai anul ăsta a nenorocit 100.000 de familii pe care le-a lăsat fără slujbe.

Klaus Iohannis este garantul independenţei justiţiei, este garantul democratizării ţării. Cu Ponta îţi e şi ruşine să ieşi în lume. Ponta a mers până într-acolo încât vrea să le ia românilor ce au mai de preţ în zilele astea: dreptul la vot. Mulţi aveţi fraţi, surori, copii afară şi Ponta nu i-a lăsat să voteze. Dar votăm noi în locul lor, pentru că nu pot fura pesediştii, cât votăm noi. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este ca duminică să mergem la vot, dar de dimineaţă, pentru că fiecare vot contează. Un singur vot desparte binele de rău, nedreptatea de dreptate.
Un singur vot ne poate stabili pentru mulţi ani viitorul. Să i-l lăsăm la PSD şi la Victor Ponta? Pă dacă n-a fost bun de nimic, ca premier, cum să fie bun de preşedinte?!”

“Generaţia risipită trebuie să voteze  Klaus Iohannis”

Aproximativ 3000 de oameni l-au întâmpinat pe candidatul ACL şi la Deva. De data aceasta, rolul de gază i-a revenit deputatului PNL Bogdan Ţâmpău, care a făcut, aproape involuntar, trimitere la perioada Guvernării Năstase, când românii au devenit “căpşunarii” Europei, goniţi din ţară de lipsa oricărei şanse la un trai decent: “Am 37 de ani. Fac parte din generaţia risipită a României. Am terminat liceul la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva. Dintre cei 28 de colegi ai mei, doar trei mai sunt în oraş şi doar 11 mai sunt în ţară. Câte poveşti ca astea sunt în România? Fac parte din generaţia risipită a României. Este astăzi cineva aici căruia să nu-i fie dor de un frate, de un fiu, de un prieten care a trebuit să plece din ţară pentru a-şi căuta norocul în altă parte?
Fac parte din generaţia României risipite de nepăsarea şi lăcomia celor care vin astăzi să ne spună că ne unesc. M-am săturat şi nu vreau să trăiesc într-o ţară secătuită de oameni şi de resurse! Vreau să trăiesc bine în ţara mea! Avem nevoie de un preşedinte care să ştie că nu există o ţară roşie, una galbenă şi una albastră, ci o singură Românie, un singur popor român. Iar toate aceste lucruri stau la îndemâna noastră dacă ieşim duminică la vot şi-l votăm pe Klaus Iohannis”.

Co-preşedintele ACL Hunedoara, Dorin Gligor, consideră că, după 25 de ani de la Revoluţie, în sfârşit, a venit momentul în care se poate da semnalul schimbării totale a clasei politice: “De 25 de ani se vorbeşte de schimbarea clasei politice. Noi avem astăzi candidatul diferit, candidatul care oferă garanţia unui trai mai bun, nu pentru politicieni, ci pentru oameni. Eu nu vreau continuitate, eu vreau schimbarea în bine. Eu nu mai vreau imunitate pentru corupţi, nu vreau taxe şi impozite pe capul nostru şi al copiilor noştri, şi nu vreau ca un plagiator să ne tot dea lecţii de moralitate. Astăzi e momentul deciziei, pentru că pe 16 noiembrie ne vom alege drumul. Dacă vom decide greşit, vom fi afectaţi şi noi şi copiii noştri. Victor Ponta nu ne va da nimic. În schimb, îi va scăpa de puşcărie pe toţi corupţii care ne-au furat viitorul. Nu mi-e teamă că Iohannis pierde alegerile. Mi-e teamă că pierde România dacă Ponta câştigă alegerile. România are nevoie de schimbare în bine, are nevoie de Klaus Iohannis”.

“Acum trebuie să spunem: «Stop, punct şi de la capăt»!”

Candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României li s-a adresat hunedorenilor aşa cum le place ardelenilor să o facă: scurt şi cuprinzător, bazându-şi discursul pe trei puncte importante şi câteva constatări relevante:

“Ne uităm în jur şi ce vedem în toată ţara? Corupţie, hoţie, minciună şi frică. Asta este România lui Victor Ponta. Vreţi să lăsăm România pe mâna lui Victor Ponta?
Vă spun foarte clar, acum, la 25 de ani de la Revoluţie, că trebuie să avem curajul să spunem stop, punct şi de la capăt! Trebuie să avem curajul să spunem că este nevoie de un alt preşedinte, un alt parlament şi de un alt guvern.
Trei lucruri doresc să vi le spun:
1. Eu nu vreau să vă tai pensiile. Eu vreau să avem o economie funcţională ca să vă crească pensiile.
2. Este nevoie de locuri de muncă. Am umblat peste tot în ţară. E nevoie de locuri de muncă pentru un venit decent. La Sibiu am dovedit că ştiu cum se creează locuri de muncă.
3. Mă gândesc şi la Hunedoara şi la Valea Jiului. Este nevoie de investiţii şi în economie şi în infrastructură. Avem nevoie de investiţii pentru drumuri, pentru spitale, pentru copii.
Altfel nu rezolvăm această problemă. Şi ce vedem? Victor Ponta merge la televizor şi se laudă că termină anul cu excedent bugetar. Ştiţi ce înseamnă asta? Că nu a fost în stare să pună în practică investiţiile propuse în buget. Nu a reuşit să cheltuie banii care au fost pregătiţi pentru drumuri, spitale şi şcoli. A rămas cu banii în buzunar ca fraierul…

Nu vă temeţi, nu este târziu, încă putem să ne luăm România noastră înapoi!
Celor nehotărâţi le spun aşa: îi înţeleg că sunt dezamăgiţi, îi înţeleg că nu au mers la vot pentru că nu-i mai cred pe politicieni, dar, dragii mei, schimbarea se poate produce printr-un singur vot. Votul fiecăruia. Nu aşteptaţi o minune, pentru că nu se va întâmpla. Schimbarea putem să o facem doar noi. Mergeţi la vot pe 16 noiembrie şi vom schimba România”.

Galerie foto: Klaus Iohannis la Hunedoara

About Ciprian Iancu