Cum îşi protejează ruşii economia? Cumpără Porsche şi Lexus

Articolul a fost vizualizat de 1,688 ori

Ruşii cumpără maşini Porsche şi SUV-uri Lexus pentru a-şi proteja economiile de deprecierea rublei, pentru anul viitor fiind anticipate creşteri puternice ale preţurilor. În aceste condiţii, vânzările de vehicule Porsche, precum crossover-ul Cayenne, au urcat luna trecută cu 55%, iar cererea pentru Lexus cu 63%, relatează Bloomberg.

Porsche 911 Turbo and Turbo S 2014

Centrele de vânzare a vehiculelor Lexus au suplimentat personalul pentru a face faţă numărului mai mare de clienţi, care a crescut cu o treime, potrivit Toyota Motor.

Nu doar cei bogaţi vor să cumpere maşini, ci şi oamenii de rând, care vor să îşi convertească rublele în bunuri, în condiţiile în care moneda s-a depreciat cu 19% faţă de dolar, de la 1 noiembrie. Valul recent de cumpărături favorizează piaţa auto, care a fost puternic afectată de problemele economice ale Rusiei.

Cheltuielile mai mari ale ruşilor au legătură mai mult cu inflaţia şi deprecierea monedei, decât cu Crăciunul. Economii în valoare de 1 milion de ruble valorează în prezent circa 18.600 de dolari, înregistrând un declin de aproximativ 4.650 de dolari faţă de 1 noiembrie, iar maşinile reprezintă o investiţie bună.

Tags:

About Adrian Sălăgean