Săptămâna economică nr. 627

Articolul a fost vizualizat de 1,135 ori

Prognoză

Salariile vor creşte modest în 2015, media la nivel naţional fiind de mai puţin de şase procente, reiese din estimările Comisiei Naţionale de Prognoză. Pentru judeţul Hunedoara este prognozată o creştere salarială de 5,8 la sută, astfel încât salariul mediu în judeţ va ajunge anul acesta la 1458 de lei.

Suspect

După 109 ani de activitate, Loteria Naţională nu a organizat anul acesta primele două extrageri la Loto 6/49. Cea de duminică şi de astăzi au fost anulate. Următoarea tragere a fost programată abia duminică, pe 11 ianuarie. Loteria nu are contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor. Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze cazul.

Sărăcie

Unul din cinci români, adică aproape cinci milioane de persoane, se confruntă cu sărăcia, iar Guvernul vrea să micşoreze cu 400.000, până în 2020, numărul celor din această categorie, potrivit proiectului Strategiei naţionale privind reducerea sărăciei, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Dacia pe plus

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franţa au crescut cu 12,9% în 2014, la 105.896 unităţi, conferind mărcii o cotă de piaţă de 4,88%, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). Doar mărcile Lancia, Jeep şi Lexus au consemnat în 2014 creşteri mai puternice ale înmatriculărilor de autoturisme noi comparativ cu Dacia, însă cu vânzări mult mai mici.

Metrou

Construcţia unei magistrale de metrou în Timişoara, cel mai mare oraş din Vestul ţării, ar putea începe în 2015 şi ar urma să lege centrul oraşului de aeroport, conform autorităţilor locale. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că linia de metrou va avea o lungime de 8 kilometri. Proiectul urmează să intre în planul de buget pentru perioada 2014-2020, sursa de finanţare nefiind încă necunoscută. Aeroportul din Timişoara a raportat în 2013 un trafic de circa 750.000 de pasageri, cu jumătate de milion mai puţin faţă de nivelul din urmă cu doi ani.

About Adrian Sălăgean