Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,163 ori

În coadă

Bulgaria, o ţară de două ori mai mică decât România şi de trei ori mai slab populată, ne va depăşi în 2015 la numărul de kilometri de autostrăzi. Guvernul de la Sofia are planificaţi 142 de km pentru deschidere anul acesta, ceea ce ar duce reţeaua naţională de autostrăzi a Bulgariei la 769 de km, în timp ce Guvernul de la Bucureşti are planificaţi numai 37 de km, ceea ce însemnă un total de 732 de km de autostrăzi în România în 2015.

Salarii

Câştigul salarial mediu a crescut în noiembrie anul trecut cu 2,2% faţă de octombrie, la 1.743 lei net, fiind mai mare cu 5,6% decât în noiembrie 2013, cele mai mari remunerări regăsindu-se în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, de 4.166 lei, potrivit datelor INS.

Loto şi sfertul statului

Câţi bani credeţi că veţi lua în mână dacă aveţi şansa să câştigaţi la Loterie un milion de euro? La persoanele fizice s-au modificat cotele de impunere la jocurile de noroc. Se reţine impozit la sursă 1%. S-a eliminat acel plafon al veniturilor neimpozitabile, orice sumă este impozabilă la nivelul câştigului realizat. Există apoi un plafon de 10.000 euro la care se plăteşte un impozit de 16%, după care la plafonul de peste 100.000 euro, impozitul creşte la 25%, a declarat Emil Duca, consultant fiscal. Prin urmare, la un premiu de un milion de euro, veţi primi net 750 de mii de euro.

RCA pentru tineri

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă că, până la finele lunii februarie, va veni cu o soluţie în ceea ce priveşte situaţia şoferilor sub 30 de ani care plătesc sume uriaşe pentru asigurarea de răspundere civilă auto. În prezent, un şofer sub 30 de ani nu dă mai puţin de 1.400 de lei pe o poliţă de asigurare auto, deşi preţul RCA pentru o maşină medie nu sare de 700 de lei.

Delapidare

Administratorul fostei firme ce emitea tichete de masă Euroticket a fost trimis în judecată, vineri, de DNA, după ce a înşelat 12 mari retaileri cu peste 11 milioane de lei, prin faptul că nu a decontat tichete de masă şi tichete cadou care ajunseseră în magazine.

About Adrian Sălăgean