Inspecţia de Stat în Construcţii: Autorizaţia de construire a minei Certej este ilegală

Articolul a fost vizualizat de 1,382 ori

Într-un răspus adresat Mining Watch România, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) confirmă faptul că autorizaţia de construire pe baza căreia au început lucrări preliminare de construire a minei de aur la Certeju de Sus a fost eliberată cu încălcarea dispoziţiilor legale, scrie romaniacurata.ro

certejÎn răspuns se mai arată că Inspectoratul a sesizat instituţia prefectului judeţului Hunedoara în vederea anulării autorizaţiei de către instanţele de contencios administrativ.

Mining Watch, dar şi România Curată, i-au solicitat la sfârşitul anului trecut primarului din Certeju de Sus să facă publică autorizaţia de construire, lucru pe care acesta l-a refuzat. De asemenea, peste 11.000 de cetăţeni au semnat petiţia prin care i s-a solicitat preşedintelui României, Klaus Iohannis, să ia măsurile care ţin de el pentru respectarea legii în cazul Certej.

În urma unui control efectuat la primăria comunei hunedorene, Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că autorizaţia de construire pentru execuţia proiectului minier a fost emisă ilegal societăţii Deva Gold. Emiterea ei a fost făcută în baza unei documentaţii incomplete.

Tags: , ,

About Adrian Sălăgean