Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,398 ori

Investiţie

Compania E.ON Gaz Distribuţie a finalizat un proiect de investiţii care constă în înlocuirea unei conducte şi a mai multor branşamente, în lungime de peste 2,2 kilometri, cu o conductă şi branşamente noi din polietilenă care prezintă rezistenţă, durabilitate şi flexibilitate ridicată, pe străzile Zambilelor şi Privighetorilor din municipiul Hunedoara. Investiţia în valoare de aproximativ 600 de mii de lei asigură îmbunătăţirea parametrilor de distribuţie a gazelor naturale.

Datorii

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat luni a treia evaluare a acordului de tip preventiv şi va pune la dispoziţia României o nouă tranşă, a patra, în valoare de circa 480 de milioane de euro. Până în prezent fondurile puse la dispoziţia autorităţilor române, în caz de urgenţă, însumează circa 1,5 miliarde euro.

Bonduri Hidroelectrica

Hidroelectrica urmăreşte să strângă 200 milioane de euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de obligaţiuni în 2012. Hidroelectrica a înregistrat în 2010 un profit net de 292,3 milioane de lei. Obligaţiunile sunt titluri emise de către o companie, un stat sau o autoritate locală, cu venit fix, prin care aceste entităţi pot împrumuta bani pentru a-şi finanţa proiectele la o anumită dobândă.

Aterizare forţată

Cum pericolul prăbuşirii pieţei euro este tot mai evident, autorităţile din România sfătuiesc mediul de afaceri să se orienteze spre alte pieţe. Luni, preşedintele României, Traian Băsescu, în cadrul unei întâlniri avute cu cei mai importanţi exportatori români, a transmis întreprinzătorilor români un mesaj clar: exportaţi în Est. Oficialul a dat ca exemplu pieţele Chinei şi Turciei, care pot prelua cote importante din exporturile României ce ar putea dispărea odată cu moneda euro.

Fornetti în faliment

Gustoasele plăcinţele marca Fornetti vor dispărea din România. Societatea comercială Fornetti Romania SRL a solicitat intrarea în procedura de insolvenţă. Potrivit declaraţiilor lui Jozsef Palasti, preşedintele fondator al Fornetti Frachise, citat de agenţiile de presă, cererea de insolvenţă a fost depusă ca urmare a unor credite de 10 milioane de euro pe care compania le-a angajat şi pe care nu le poate plăti, banca refuzând reeşalonarea lor.

About Adrian Sălăgean