Ponturi pentru pariori: Dueluri tari în cupe

Articolul a fost vizualizat de 1,107 ori

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate meciuri de cupă în majoritatea ţărilor europene. Cupa României a ajuns la faza semifinalelor. Patru echipe au rămas în lupta pentru trofeu: CFR Cluj, Universitatea Cluj, Petrolul şi Steaua. Capul de afiş al acestor semifinale este confruntarea de la Ploieşti, dintre Petrolul şi Steaua. Cele două echipe se clasează pe primele două poziţii în Liga 1 şi cred că sunt cele mai bune echipe din România în acest moment.

Meci echilibrat la Ploieşti

Partida dintre Petrolul şi Steaua va fi una echilibrată. Este prima manşă a unei duble eliminatorii şi cred că niciuna dintre echipe nu va risca foarte mult. Echipa antrenată de Rednic va încerca să nu primească gol. Rapid şi Craiova ne-au arătat abordarea potrivită a unui meci cu Steaua, dacă doreşti să nu primeşti gol: o apărare aglomerată şi sacrificarea ofensivei.

Cred că Petrolul este o echipă mai bună decât cele două şi nu va sta cu toată echipa în zona propriului careu. Joacă acasă şi suporterii îi vor determina pe ploieşteni să atace. Steaua îşi doreşte mult să câştige Cupa României şi cred că va aborda cu maximă seriozitate acest meci. Gâlcă se află sub presiune după ratările din competiţiile europene şi după ultimele rezultate din campionat. Chiar dacă este o presiune mai mult mediatică, cred că antrenorul Stelei va trimite în teren cea mai bună formulă şi nu va menaja niciun jucător.

Steaua are un lot mai valoros, chiar dacă au plecat mulţi jucători. Mă aştept ca Steaua să domine partida şi să plece neînvinsă de la Ploieşti. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,35 nu este una foarte atractivă, dar ne va aduce 3,5 unităţi profit.

Misiune grea pentru Juventus

Juventus o va înfrunta în semifinalele Cupei Italiei pe Fiorentina. Deşi în campionat este lider autoritar şi are şanse foarte mari să câştige titlul de campioană, în cupă va avea două meciuri foarte grele împotriva Fiorentinei.

Echipa la care evoluează Tătăruşanu arată bine în acest sezon şi luptă pentru ocuparea unui loc de Liga Campionilor. Primul meci din această dublă manşă se dipută la Torino. Cred că ambele echipe vor începe prudent şi nu se vor avânta în atac. Fiorentina a avut un parcurs mai bun în deplasare decât pe propriul teren şi va avea un cuvânt de spus şi în acest meci.

Sunt aprope sigur că la pauză rezultatul va fi 0-0. Cred că Juventus va încerca să nu primească gol şi va forţa victoria în repriza a doua. Fiorentina are puterea de a-i ţine piept campioanei timp de o repriză şi pariez 8 unităţi pe un rezultat de egalitate la pauză. Cota de 2,05 ne va aduce 8,4 unităţi profit.

Guingamp, favorită clară în sferturi

Una dintre reprezentantele Franţei în acest sezon de Europa League, Guingamp, o va înfrunta în sferturile cupei pe Concarneau, echipă care evoluează în ligiile inferioare. Sezonul acesta, Guingamp a avut un parcurs modest în campionat şi, după 27 de etape, se clasează pe locul 11. Cupa este singura şansă a acestei echipe de a evolua şi sezonul viitor în Europa League. Parcursul din cupă continuă cu deplasarea de la Concarneau. La prima vedere, această deplasare pare una uşoară şi cred că oaspeţii se vor impune. Au un lot mult mai valoros şi mai experimentat. Probabil vor fructifica aceste atuuri şi vor reusi o victorie care să le permită calificarea în semifinalele competiţiei. Pariez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,60 ne va aduce 6 unităţi profit.

About Cristi Iuhasz