Săptămâna economică nr. 638

Articolul a fost vizualizat de 1,272 ori

Noul mall prinde contur

Lucrările pe şantierul noului mall de la Deva avansează cu repeziciune. Mall-ul va avea forma de “L”, iar intrarea se va face din hipermarket-ul Auchan deja existent. Pe portiunea dintre acesta şi Metro vor fi amenajate, pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 metri pătraţi, locuri de parcare şi zone verzi. Clădirea va fi ridicată pe două nivele. Parterul, pe o porţiune de 41.000 metri pătraţi, unde vor fi magazinele şi un etaj parţial pentru restaurante. Iubitorii de cumpărături vor avea posibilitatea să aleagă produse de la branduri cunoscute (C&A, New Yorker, H&M etc.). De asemenea, mall-ul va găzdui şi un restaurant KFC, un cinematograf 3D, cofetării, cafenele şi alte spaţii pentru divertisment. Inaugurarea noului mall ar putea avea loc la finele lunii august sau, cel mai târziu, în luna septembrie.

Buni de plată

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că, după calculele actuale, România va fi nevoită să plătească, pentru exerciţiul financiar european 2007-2014, corecţii financiare de un miliard de euro. Această sumă vine ca o “corecţie” pe care auditul Comisiei Europene o dă României din cauza neregulilor înregistrate în gestionarea fondurilor europene, în special pe linia achiziţiilor publice.

Adio, 100 de dolari barilul!

Preţul petrolului nu va mai depăşi pragul de 100 de dolari pe baril, nici măcar pe fondul creşterii cererii la nivel mondial, întrucât producătorii de petrol de şist vor reveni pe piaţă, a declarat Mohammed al-Madi, guvernatorul Arabiei Saudite la OPEC, relatează Bloomberg. Preţul petrolului Brent, indicatorul global din industria petrolieră, a scăzut cu aproape 50% anul trecut, până la aproximativ 55 de dolari pe baril în prezent, după ce OPEC a decis să nu coboare producţia de petrol, în pofida surplusului de pe piaţă.

Păcănele, doar cu buletinul

Jocurile de noroc de tip “slot machine” vor putea fi operate doar în săli specializate, care vor fi dotate cu camere de supraveghere, iar jucătorii vor prezenta obligatoriu operatorilor un act de identitate, a declarat, luni, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Odette Nestor.

About Adrian Sălăgean