FC Hunedoara, 175 de zile fără victorie acasă

Articolul a fost vizualizat de 1,226 ori

FC Hunedoara tinde să intre în “Cartea Recordurilor”, dar, în acelaşi timp, să îşi exaspereze puţinii suporteri care vin să-i urmărească meciurile de acasă, de pe arena “Michael Klein”. Din cele nouă partide disputate până în prezent în propriul fief, ”alb-albaştrii” nu au reuşit decât un singur succes, de patru ori au terminat la egalitate şi tot de atâtea ori au plecat învinşi la vestiare. Data de 27 septembrie 2014 este cea în care elevii lui Titi Alexoi au reuşit singura victorie de până acum, la Hunedoara. Un 1-0 cu Vulturii Lugoj, în etapa cu numărul cinci, trei puncte chinuite, venite în urma unui autogol.

De atunci, 0-0 cu Viitorul Craiova, 0-2 cu Naţional Sebiş, 0-2 cu Millenium Giarmata, 2-4 cu UTA (BD), 0-1 cu Minerul Motru şi un ultim 0-0 la sfârşitul săptămânii trecute, cu CS Ineu. Înainte de acel 1-0 cu Lugojul, hunedorenii mai “bifaseră” două egalităţi, un 0-0 cu Turceni şi 1-1 cu Becicherecu Mic. Un golaveraj negativ, 4-10 şi doar 7 puncte acumulate. Noroc că în deplasare lucrurile au stat mult mai bine, din cele 6 meciuri, 4 fiind câştigate. Iar concluzia este destul de clară: aceea că, pe propriul teren, acolo unde trebuie să ataci si să creezi, băieţilor lui Alexoi le este foarte greu să facă acest lucru, spre deosebire de “afară”, unde spaţiile sunt mult mai largi şi poţi juca la “ciupeală”.

Penalty irosit

fc hunedoaraDupă ce în etapa trecută reuşiseră să “dreagă” oarecum “busuiocul”, câştigând la Turceni cu 2-1 , “alb-albaştrii” au început mai motivaţi cu cei de la Ineu, încercând să treacă peste eşecul cu Minerul Motru. În minutul 3, Trăşcan nu a ales soluţia cea mai bună, şi în locul unui şut sănătos din interiorul careului, a preferat o pasă spre Tecsi, fundaşul central Tudoroiu acordând corner. Acelaşi Trăşcan a fost în prim plan şi în minutul 5, când lansat excelent, a trecut mingea cu capul pe lângă portarul Bujor ieşit în întâmpinare, fiind faultat clar de acesta. Penalty acordat fără ezitare de “centralul” Horia Mureşan, dar ghinion pentru Găceanu, care a trimis în dreapta, la semiînălţime, goalkepeer-ul arădean răscumpărându-şi greşeala. Gazdele au acuzat din plin “şocul”, iar ineuanii şi-au făcut simţită prezenţa la poarta lui Raţ. În minutul 14, Bilia a trimis de la 25 de metri, pe jos, dar Raţ a reţinut, pentru ca în minutul 26, lovitura liberă executată de Stănia să fie “deviată” cu capul peste, de Maşniţă. Arădenii puteau da lovitura două minute mai târziu, când “ghiuleaua” lui Georgiu de la 35 de metri a nimerit transversala. Abia în minutul 37 am mai notat o nouă fază ofensivă a gazdelor, şutul lui Făgărăşanu de la 25 de metri spre colţul lung trecând puţin pe lângă.
Cel de-al doilea mitan a început tot cu hunedorenii în ofensivă, decişi să înscrie. Chiar dacă au dominat, fazele de poartă au fost destul de puţine, oaspeţii făcând deliberat pasul înapoi, încercând să surprindă pe un eventual contraatac. În minutul 55, la lovitura liberă trimisă de Roiu de pe partea dreaptă, Tecsi a deviat cu capul peste. A urmat o perioadă confuză de ambele părţi, puţinii spectatori ieşind din “amorţeală” abia în minutul 72, când şutul lui Făgărăşanu a fost reţinut în doi timpi de Bujor. În minutul 83, acelaşi Făgărăşanu a execut o lovitură de colţ, dar balonul trimis slab cu capul de trăşcan, a fost scos de pe linia porţii de Talpaş. Un minut mai târziu, centrare Uibariu, “cap” Făgărăşanu, dar din nou Bujor este la post, scoţând de la vinclu. Minutul 90 aduce din nou speranţe în a doua victorie pe “Michael Klein”, dar “lobul” lui Uibariu de la 16 metri trece pe lângă poartă. Şi astfel se încheie nedecis, fanii hunedoreni fiind nevoiţi să mai aştepte până pe 26 aprilie, când pe Cerna vor sosi gorjenii de la Pandurii II Tg.Jiu. Se vor împlini atunci 211 zile de la meciul cu Lugoj. Trist, dar la fel de adevărat.

About Ion Bădin