Care sunt maşinile a căror marcă nu a atras niciun român de doi ani?

Articolul a fost vizualizat de 1,210 ori

Românii cumpără doar anumite mărci de maşini, în principal cunoscute încă dinainte de 1989. Cele mai agreate mărci de automobile în România sunt Dacia, Volkswagen, Ford, Skoda şi Renault.

“Cenuşăresele” de lux

Există însă şi modele căzute total în dizgraţia clienţilor din ţara noastră. Unul dintre motive ar putea fi preţul acestor maşini, deşi există totuşi mulţi români care şi-ar putea permite un astfel de automobil. Printre mărcile care nu au vândut niciun model în ţara noastră se numărăr Lotus şi Rolls-Royce. În statistica Poliţiei nu apare niciun Lotus sau Rolls-Royce înmatriculat nici în 2014 şi nici în 2013. Printre modelele pe care românii le evită fie din raţiuni legate de preţ, reputaţie sau disponibilitate sunt Chrysler, Daihatsu, Dodge, Hummer, Lancia, Saab sau Rover. Printre automobilele exclusiviste care circulă în România se numără: 175 de modele Ferrari, 47 de maşini Lamborghini, 60 unităţi Bentley, 223 Maserati, 6 modele electrice Tesla şi un Bugati Veyron 16.4.

Câte maşini sunt pe drumurile României?

Datele oficiale ale DRPCIV relevă faptul că, la sfârşitul anului 2014, parcul auto naţional din România ajunsese la 6.270.615 unităţi, în creştere cu 4,77% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, când numărul acestora era de 5,98 milioane de exemplare.

Tags: ,

About Adrian Sălăgean