Editorial: “Hoţul” care a strigat 10 ani “Prindeţi hoţul!”

Articolul a fost vizualizat de 1,213 ori

A câştigat mereu voturi jucând aceeaşi carte: a cinstei disidente în republica corupţiei.

Ca preşedinte, Traian Băsescu şi-a construit atât de bine rolul de apărător al Justiţiei pentru că a VORBIT despre anticorupţie foarte convingător. A spart tabieturile politicii de pe Dâmboviţa cu publicarea bileţelului cu trafic de influenţă semnat de Călin Popescu-Tăriceanu. Gest „golănesc”, fără precedent şi periculos, care i-a atras ura politicienilor combinagii, la pachet cu cote notabile de popularitate în stradă. Deşi eram deja lămuriţi demult, oficial, Băsescu ne-a spus că politicienii români sunt corupţi, el ne-a spus că mogulii sunt la un pas să pună mâna pe România şi tot el ne-a încurajat să credem în DNA, Kovesi, Morar şi Justiţie.

Din mijlocul comunităţii politice a şoriceilor normaţi, Băsescu a intrat atât de bine în pielea „şoricelului alb” care dădea din casă încât a pus în mişcare o cruciadă fără precedent plănuită a se finaliza cu un „fratricid”: primul politician devorat de confraţi.

Aparerenţele au fost atât de bine croite, încât puţină lume a înţeles motivarea reală a celor care îi vroiau capul preşedintelui. Majoritatea a înţeles că e vorba de o luptă între politicienii corupţi şi şeful „drept” al statului de drept. De fapt, totul nu a fost decât o bătălie între puşcăriabili, din care unuia îi plăcea să facă, la interes, pe gardianul. Acum e clar! Ascultaţi ce vorbeşte domnul Traian Băsescu, „tata” autoproclamat al Justiţiei în România! E exact discursul lui Dan Voiculescu, cu singura schimbare că în loc de el, Traian Băsescu, vinovat pentru Justiţia asta „răvăşită” sunt serviciile secrete. Băsescu sapă puternic la credibilitatea Justiţiei, la fel ca Voiculescu, cu declaraţii pe care le vrea girate de „know-how”-ul lui de fost preşedinte. Judecătorii sunt, vezi Doamne, ofiteri acoperiti, şantajabili, care nu fac decât să răspundă la comenzi de teamă să nu fie desconspiraţi şi scoşi din magistratură pentru că au încălcat Constituţia prin acest dublu statut.

Pe bune, domnule preşedinte!? Dincolo de ridicol, declaraţiile băsesciene nu fac decât să deconspire fără echivoc cine a fost Traian Băsescu pe scena marii politici româneşti. În cuvinte puţine, domnul Băsescu a fost hoţul care a strigat 10 ani „Prindeţi hoţul!!!”. Şi asta nu i-au iertat confraţii niciodată!

About Adrian Sălăgean