Cele mai mari dobânzi le dau băncile mici

Articolul a fost vizualizat de 1,849 ori

Se pune problema celor mai avantajoase dobânzi bancare la depozite în lei. Potrivit site-ului conso.ro, cea mai mare dobândă pentru un depozit pe trei luni ajunge în prezent la 3,25% pe an şi este oferită de TBI Bank, o bancă de talie redusă din sistem.

dobanziAstfel, un deponent care plasează 10.000 de lei într-un depozit pe trei luni va obţine la scadenţă, după reţinerea impozitului pe venit de 16%, o dobândă de maximum 68,25 lei.

În afară de TBI Bank, doar RIB mai acordă în prezent o dobândă peste nivelul de 3% pentru un depozit pe trei luni. Topul celor mai mari dobânzi este completat de Marfin Bank, care oferă o bonificaţie de 2,9%, urmată de Piraeus şi Volksbank, ambele cu o dobândă de 2,85% pe an la depozitele pe trei luni.

Băncile mari fac economie la dobânzi

În cazul băncilor de talie mar
e, dobânzile la depozitele pe trei luni coboară sub nivelul de 2%, ajungând chiar şi la 1,25% în unele cazuri. Astfel, Banca Transilvania doreşte să atragă depunătorii cu o dobândă de 2,30 la sută, Bancpost oferă 2,20%, BRD – 2%, CEC Bank-1,75%, BCR – 1,5% în timp ce Raiffeisen Bank atinge recordul de minimă dobândă cu o rată de 1,25%.

About Adrian Sălăgean