Futsal – Play-off, Liga Naţională: Debut cu dreptul în play-off

Articolul a fost vizualizat de 1,150 ori

Campioana României la futsal, Autobergamo Deva, s-a impus fără mari probleme în primul meci din “sferturile” de finală ale “play-off”-ului, chiar dacă a evoluat în deplasare. 

FUTSAL copyReşiţenii au fost nevoiţi să îl folosească pe post de portar pe jucătorul de câmp Alex Sturzu, Giurcanu fiind suspendat. Încurajaţi de peste 800 de spectatori, jucătorii de la Muncitorul au pornit cu “motoarele” în plin şi au reuşit după şase minute să deschidă scorul. A fost un ”un-doi” ca la carte între Breşneni şi Casian Doană, ultimul finalizând pentru 1-0. Fază la indigo după alte trei minute, cu autorul golului în postură de pasator şi cu Crăguia la finalizare, dar şutul a trecut puţin pe lângă. Devenii reuşesc să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în minutul 11, când Obadă a recuperat o minge, a scăpat singur spre poartă şi l-a învins pentru prima dată pe Sturzu. După alte trei minute, campionii trec în avantaj, antrenorul-jucător Robert Lupu reuşind să înscrie. Reşiţenii cad psihic, iar golurile vin pe bandă rulantă. În minutul 15, Moţ înscrie în dreapta portarului cu un şut de la 10 metri. După alte trei minute, Macingo îl găseşte perfect în faţa porţii pe Robert Lupu, care îşi trece în cont “dubla”. După doar un minut, scorul ia proporţii, 1-5, cu Lupu pe post de “servant” şi Robert Matei la finalizare. Gazdele reuşesc să reducă din diferenţă în ultimul minut de joc al primei reprize. Iancu a respins greşit mingea trimisă de Costescu şi, aflat pe fază, Bîrcean a înscris nestingherit.

Relaxare în actul secund

La reluare, Cristi Matei reface “ecartul” de patru goluri, după un corner bătut perfect de R. Lupu (min. 22). Campionii par mulţumiţi de rezultat, simt că nu se mai poate întâmpla nimic şi ridică piciorul de pe “acceleraţie”. Profită de acest lucru fotbaliştii din “Valea Domanului”, care reuşesc să mai penetreze de două ori poarta goalkeeperului Iancu. Prima dată în minutul 27, când Costescu a recuperat balonul, s-a dus “glonţ” spre poarta adversă şi a înscris. A doua oară, Breşneni a profitat de o neatenţie a oaspeţilor şi a marcat pe contraatac. 4-6 în minutul 33 şi tabela va rămâne nemodificată până la final. Victorie meritată, care se cere confirmată mâine (vineri) în propriul fief. Un nou succes ar însemna deja calificarea în “semifinale”, iar un eventual nedorit eşec ar duce întâlnirea într-un decisiv care se va disputa tot la Deva.

Tags: , ,

About Ion Bădin