UE pune pe roţi Masterplanul Transporturi al Guvernului Ponta

Articolul a fost vizualizat de 1,574 ori

Masterplanul Transporturi, emanat de Guvernul Ponta, a şocat specialiştii în domeniu. OLYMPUS DIGITAL CAMERAViziunea ministrului de resort, Rus, în care România renunţă la autostrăzi importante în favoarea unor drumuri expres, rămâne anecdotică în istoria transporturilor româneşti.

Prin urmare, sesizând deficitul de know-how (sau de bune intenţii), UE a intervenit, punând în ordine câteva din priorităţile în domeniul transporturilor, pe care România ar fi bine să şi le respecte.

Fireşte, intervenţia UE a fost furnizată autorităţilor româneşti cu titlul de “recomandare”. După ce a primit recomandările Comisiei Europene, Guvernul a refăcut strategia în domeniul rutier pentru perioada 2014-2020.

Logic! Autostrada Sibiu-Piteşti, prioritară

Astfel, cei 120 de kilometri ce completează coridorul 4 între Sibiu şi Piteşti devin prioritatea numărul unu pentru următorii 5 ani. Sibiu – Piteşti a câştigat puncte din partea Comisiei Europene pe considerentul de “missing link” – adică o verigă lipsă care face legătura între două tronsoane finalizate sau aflate deja în exploatare. În acest caz, este vorba de Bucureşti – Piteşti la unul dintre capete, respectiv Sibiu – Deva la celălalt.

About Adrian Sălăgean