Devoratorul de cuvinte. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,377 ori

La un restaurant dintr-o staţiune bihoreană am găsit, în meniu, o listă cu vinuri destul de lunguţă. Erau şi aranjate frumos, în funcţie de podgorie, aşa că primele care mi-au sărit în ochi au fost: VINURI AMURFATLAR”. Cine ştie cum or fi vinurile astea… 

amurfatlar

Ştiţi nebunia cu loteria bonurilor fiscale? Bine că s-a terminat, că ştiu vreo două persoane care mai aveau un pic şi făceau cu inima în ziua de 13 aprilie, când s-au extras numerele câştigătoare.

anaf

Ce aţi văzut înainte sunt reacţiile câtorva români verzi de pe Facebook, la anunţul că s-a făcut extragerea. Atât a anunţat Ziarul Unirea din Alba Iulia, că s-a făcut extragerea, că românii noştri au sărit să înjure, să critice, să declare că nu-s de acord cu această loterie, “poi cine a păstrate frate bonurile de 6 ron până la 6.99, când noi românii nici nu le luăm de la magazine, sunt nişte hoţi Anaf”. Da, sigur, cei de la ANAF sunt hoţi pentru că tu eşti prost şi nu iei bonul de la comerciant (apropo, toţi clienţii au obligaţia să solicite şi să păstreze bonul fiscal, nu merge cu “noi nici nu le luăm”, că e cam ilegal!).

Altfel, cum spuneam, bine că s-a terminat. Rămâne de văzut la câte milioane de români se împarte milionul de lei pus în joc.

Într-un magazin din Deva am găsit Cola bio. Pe cuvânt! De fapt, nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, pentru că am făcut şi-o poză. Pe etichetă scria chiar “Cola eco” – şi nu-i nici ieftină deloc, 7,99 lei pentru o jumătate de litru. Sunt aproape sigur că această băutură a fost concepută pentru persoanele care nu se pot lăsa de băut băutura asta drăcească, dar în acelaşi timp nu vor să-şi bată joc de sănătatea lor, aşa că strict pentru satisfacerea unei pofte, sunt dispuse să plătească de trei-patru ori mai mult decât ar da, în mod normal, pe o sticlă de cola, fie ea Coca-Cola sau Pepsi. Dacă mă-ntrebaţi pe mine, e o prostie, şi încă una foarte scumpă. Ce poate fi bio într-o băutură cu gust artificial? Deruginol?

cola bio

Pentru că în ultima vreme Mihaela Rădulescu este un subiect aducător de trafic pe orice site, Marius Tucă s-a gândit şi el să-şi facă un pic de trafic pe spinarea ei (că doar nu pe silicoanele ei! Pe alea face doar ea bani), aşa că publică ştirea cu titlul: “EXCLUSIV. Mihaela Rădulescu, exclusă din emisiunea «Românii au talent»”. Exclusiv, exclusă, nu a observat nimeni repetiţia.

“Surse din cadrul PRO TV au declarat pentru mariustuca.ro că Mihaela Rădulescu şi-a încetat contractul de colaborare cu postul tv.
Aceleaşi surse indica drept principala cauză a acestei rupturi, notorietatea negativă adusă de gesturile şi comentariile Mihaelei, ca jurat al concursului “Românii au talent», care au condus la scăderea ratingului acestei emisiuni. Postul de televiziune PRO TV nu doreşte pentru moment să confirme în mod oficial despărţirea”.
Culmea e că, de la publicarea articolului, au mai fost vreo două ediţii ale emisiunii, iar Răduleasca e bine, merci, la locul ei de jurat. Sunt convins că alea-s înregistrări şi că PRO TV nu are cum s-o scoată din preselecţii. Dar chiar şi aşa, cum poţi să dai o ştire exclusivă care nu se confirmă, iar în loc s-o infirmi, tu o laşi pe site, că nu încurcă pe nimeni, sau cum?!

exclusiv exclusa

Cineva doreşte să “închide-ţi” uşa – nu de alta, dar ca să nu intre pisicile. Poate vin pisicile în şir indian şi cu câte o carte de gramatică pe cap, cred că de-aia se teme persoana care a scris anunţul.

inchide-ti usa

În vremea când ziarul Adevărul se vindea ca pâinea caldă datorită cărţilor şi filmelor de pe DVD care erau “inserate” în ziar, lumea îl căuta… exact, ca pe pâinea caldă. Asta a dus vânzătorii de ziare la exasperare, căci nu cred că de drag a scris vânzătorul afişul din imagine, “NU AVEM ADEVĂRUL”. Săracul, dacă ar şti că nimeni nu deţine, de fapt, adevărul absolut…

nu avem adevarul

Până săptămâna viitoare, să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'