Fotbal, Liga a III-a: Victorie acasă, după 210 zile

Articolul a fost vizualizat de 1,166 ori

Cred că este un record pe care hunedorenii l-au stabilit în acest campionat. Unul negativ, care nu face deloc plăcere suporterilor acestei echipe. De exact 210 zile au avut nevoie ”alb-albaştrii” pentru a-şi face din nou fericiţi fanii pe arena ”Michael Klein”. Precedentul succes fusese înregistrat pe 27 septembrie 2014, când, datorită unui autogol, FC Hunedoara trecea la limită de Vulturii Lugoj. De atunci, doar egaluri şi eşecuri, dar şi un golaveraj mai mult decât ruşinos: 4-10. Noroc cu comportarea mult mai onorabilă din meciurile disputate în deplasare, care a mai dres ”busuiocul”, pe alocuri. În acest retur, echipa antrenată până săptămâna trecută de Titi Alexoi obţinuse doar o singură victorie, şi aceea la Turceni (2-1 cu Ştiinţa din localitate), în cele şapte jocuri până sâmbătă.

FOTBALMeciul cu echipa secundă a celor de la Pandurii Târgu Jiu a însemnat debutul lui Dumitru Gălan pe banca tehnică în calitate de ”principal”, cel care a fost unul dintre ”secunzii” lui Alexoi. Pe o ploaie care aproape că nu s-a oprit pe parcursul celor 90 de minute, gazdele au început în forţă şi au deschis rapid scorul. Era doar minutul 2 când o fază începută pe partea stângă s-a mutat pe celălalt flanc, fundaşul de bandă stângă, Ciucurescu, urcat în ofensivă, a centrat perfect în mijlocul careului, de unde Tecsi a reluat cu capul din 7 metri, în plasa porţii. Doar 10 minute a durat bucuria în teren şi tribune, gorjenii reuşind să egaleze dintr-o fază fixă. Brata a beneficiat de o lovitură liberă directă de la circa 25 de metri lateral dreapta, Raţ a fost păcălit, mingea lovind pământul în faţa porţii înainte de a intra în plasă. Gafă impardonabilă de portar, reparată însă în minutul 25 de unul dintre cei mai buni jucători ai hunedorenilor, Andrei Făgărăşanu. A fost tot o lovitură liberă, uşor stânga, iar atacantul a ”catapultat” balonul de la 22 de metri, în vinclul din dreapta lui Opriţa. Partida a avut ritm în continuare, oaspeţii practicând la rândul lor un joc ofensiv, dar nimic nu s-a mai întâmplat până la pauză.

Final câştigător

În dorinţa de a înscrie, antrenorul oaspeţilor i-a schimbat pe parcursul unui sfert de oră pe ambii atacanţi, lucru care avea să se reflecte pe tabela de marcaj. Introdus pe teren în minutul 55, Constantin Cocină avea să restabilească egalitatea în minutul 68. El a profitat de indecizia lui Ciucurescu şi Drăgoescu, de care a trecut extrem de uşor, şi a trimis superb la colţul lung din 14 metri lateral stânga, lăsându-l fără replică pe Raţ. Totul părea compromis, jocul devenise incoerent pentru ”alb-albaştrii”, dar Gălan a găsit la rândul lui cele mai bune soluţii, trimiţându-l în teren, în minutul 77, pe mijlocaşul Răzvan Muntean, care se va dovedi varianta câştigătoare. La cinci minute de la intrarea pe teren, Muntean va înscrie golul de trei puncte. A fost o centrare de pe partea dreaptă venită de la Drăgoescu, mingea reluată cu capul din şase metri a lovit pământul, iar apoi a scuturat plasa porţii lui Opriţa. Gol meritat. ”Forcingul” celor de la FC Hunedoara dăduse rezultate la finalizare. Trecuseră 210 zile de la victoria precedentă de acasă, iar gazdele reuşiseră să înscrie trei goluri într-un singur meci în propriul fief, aproape tot atâtea cât marcaseră în celelalte 9 jocuri disputate pe ”Michael Klein”, când perforaseră poarta adversă doar de patru ori. Greu de explicat.

FC Hunedoara – Pandurii II Tg. Jiu: 3-2 (2-1)

Au marcat: Tecsi (min. 2), Făgărăşanu (min. 25), R. Muntean (min. 82) / Brata (min. 12), Cocină (min. 68).
FC HUNEDOARA: Raţ – Ciucurescu, Găceanu, Ciumaşu, Roiu – Şoit, Gheară (min. 77, R. Muntean) – R. Sandu (min. 71, M. Olariu), Făgărăşanu (min. 83, Grigore), Drăgoescu – Tecsi (min. 90, H. Popa).
Antrenor: Dumitru Gălan.
PANDURII II TG. JIU: Opriţa – Trocan, Celea, Militaru, Constantin – Stegaru, Dănăricu (min. 73, Mareş), Brata (min. 79, Tudor), Pârcălab – Mărgărit (min. 61, Dodoi), Shamsin (min. 55, Cocină).
Antrenor: Adrian Bogoi.
Arbitru: Mircea Ardelean (Arad)
Asistenţi: Andrei Căluşeru (Salcia-Mehedinţi) – Alina Mihoc (Arad).
Stadion: ”Michael Klein”.
Spectatori: 200.

About Ion Bădin