Editorial – Mesaj electoral de la PSD: “Dragnea fost să vă furăm!”

Articolul a fost vizualizat de 1,073 ori

Am mai văzut filmul ăsta de zeci de ori. Scenariul e deja clasic în Românica: politician aflat în pragul unei condamnări definitive se agaţă cu disperare de funcţia politică, ultima armă pe care o mai are împotriva Justiţiei. Dacă, după ce ai pierdut funcţia administrativă, o pierzi şi pe cea politică, eşti terminat. Nu te mai întorci neam să-ţi reiei fostele demnităţi pe care le-ai terfelit.

Cazul Dragnea este pe această speţă. Domnia sa joacă în faţa noastră echilibristica parşivă între demisia de onoare şi răzgândeala ilustră la “rugămintea maselor largi de oameni ai muncii” din PSD. Totul în timp ce domnului Dragnea i se iau măsurile pentru costumul în zeghe care i se pregăteşte. E OK şi înţelegem rolul puternic al instinctului de conservare în cazul numărului 2 din PSD.

Este însă absolut greţoasă întâmpinarea PSD-ului la victimizarea acestui baronet vicios şi organizat. Nu mai demult de 20 martie, la Consiliul Naţional, social-democraţii au votat “toleranţă zero faţă de corupţie”. Una dintre regulile în vigoare prevede că pesedistul condamnat la prima instanţă pentru infracţiuni de corupţie pierde toate funcţiile în partid. Or, domnul Dragnea a fost condamnat pentru o faptă asimilată infracţiunilor de corupţie. A furat procesul electoral. A înşelat şi a mituit populaţia.
Orice jurist de bună credinţă încadrează asta la corupţie şi pentru asta a primit condamnare al doilea om în PSD.

Poate că mulţi dintre baronii PSD nu văd corupţie aici. Pentru domniile lor, corupţie este atunci când furi pentru tine. De aceea, în PSD, să furi pentru partid poate reprezenta un act de mare eroism şi sacrificiu. Cu mentalitatea asta de politician, nu e de mirare că domnul Dragnea e ţinut pe funcţie în PSD ca sfânt odor.

Dar e şi un mic şacalism în această politică! Că cine să-şi mai rişte pielea pentru partid, dacă nu teleormăneanul? Dragnea are know-how cu mobilizarea la urne, ştie ce sfori să tragă şi a dovedit că poate duce la vot chiar şi morţii. E un Cozmâncă de rit nou, curajos la încălcarea legii şi bun organizator. Unde mai găseşti aşa ceva în pepiniera sleită a PSD-ului?! Aşa că, până una alta, un Dragnea este aur curat în partidul roşu, până la proba contrarie a întemniţării.

Întâmplarea penală Liviu Dragnea ne arată că în PSD nu există nicio şansă de pocăinţă în faţa legii.
Social-democraţii, în frunte cu Victor Ponta, merg înainte spre prăpastie, orbi la schimbările din societate, cu credinţa greşită că electoratul le bagă voturi impresionat de solidaritatea lor împotriva Justiţiei, care trece doar printr-un bufeu anticorupţie, înainte de a reintra într-o menopauză impusă de modificările penale ale Codului Penal care se pritocesc în Parlamentul corupţiei noastre naţionale.

Practic, în cazul Dragnea, PSD-ul ne scandează în faţă: “Drag ne-a fost să vă furăm!” şi singura jenă care mai înmoaie puţin tonul este sigla DNA.

Bătălia continuă!

About Adrian Sălăgean