Săptămâna economică nr. 646

Articolul a fost vizualizat de 1,109 ori

Stop export la lemn

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor vrea să interzică exportul de buşteni, cherestea şi lemn de foc până în data de 31 august 2015, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă postat pe site-ul instituţiei. “Stoparea tăierilor ilegale vizează interesul public, constituind situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată”, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Forfetar

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, introducerea impozitului forfetar, de la 1 ianuarie 2016. Totodată, oficialul a anunţat că bacşişul nu va mai fi impozitat, prevederile intrate în vigoare în urmă cu puţin timp urmând a fi eliminate din ordonanţa de urgenţă a Guvernului, până cel târziu la 1 iunie. LEGEA BACŞIŞULUI a intrat în vigoare pe 8 mai.

Export diminuat la alimente

Balanţa comercială cu produse agroalimentare a României a înregistrat un excedent de 28,9 milioane de euro, în primele două luni ale anului 2015, în scădere cu 72% faţă de cele 104,1 milioane de euro raportate în aceeaşi perioadă din 2014, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Cu baterii

De luni, românii îşi pot cumpăra automobil electric. Modelul Renault ZOE, 100% electric, este disponibil de la începutul acestei săptămâni în România la preţuri de la 16.855 euro, fără TVA, la care se adaugă costul cu închirierea bateriei, a anunţat constructorul francez. Autoturismul poate fi încărcat complet în 30 de minute, aria de acţiune fiind cuprinsă între 100 km şi 150 km, în funcţie de stilul de condus şi de condiţiile meteo.

Tarifele de roaming rămân

Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate, măsura urmând să fie înlocuită cu un pachet care le va permite europenilor să sune în alte ţări comunitare la aceleaşi preţuri ca în propria ţară doar în limita a 50 de minute anual, potrivit Bild, care citează documente oficiale.

About Adrian Sălăgean