Devoratorul de cuvinte. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,270 ori

Dintr-un spital românesc: “Prezenţa pacientulu la internare este obligatorie”; păi şi la operaţie ar fi bine să fie “pacientulu” prezent… la externare, nu neapărat (?).

prezenta pacientulu la internare copy

Mesagerul Hunedorean angajează “editor ziar”, care trebuie să mai fi lucrat ca “editor en chief” sau “redactor şef”, ceea ce înseamnă fix acelaşi lucru, numai că dacă ar fi scris doar “redactor şef”, nu s-ar mai fi făcut de ruşine, pentru că “editor en chief” nu există, corect este “editor in chief”.
Dacă tot sunt la capitolul ăsta, poate angajează şi un corector?

anunt mesagerul

Cei de la Mesagerul ar trebui să angajeze un om (nou) care să urce textele pe site… sau măcar să posteze un anunţ cum că ar angaja, ca să-l determine pe “actualul” să nu mai “scape” pe site-ul ziarului titluri precum cel de mai jos.

destinaPie fara egal

Pe site-ul cotidianului Servus Hunedoara, titlurile sunt scurtate intenţionat, ca să-i determine pe vizitatori să dea click pe ele. Astfel, în loc să citim titluri întregi, normale, avem aşa: “Sute de lei şi bijuterii din aur furate în timpu…”; “Liceenii de la «Transilvania» sunt şi buni ac…”; “Alunecările de teren de la telegondola din Vulcan…”; Suporter sancţionat de jandarmi pentru injurii ş…”. Ce să zic, pe mine nu m-au determinat să dau click – dar eu sunt şi mai al naibii, aşa.

titluri servus

Un magazin gospodăresc din Deva a lipit pe geam aproape toată oferta de produse, doar-doar te convinge să intri. Printre altele, “broască uşe”. Dacă vreodată aveţi nevoie de o broască nouă pentru UŞĂ, să ştiţi că în ciuda cuvântului “UŞE”, aici veţi găsi broasca pentru UŞĂ pe care o căutaţi!

broasca use

O pizzerie hunedoreană are în meniu “Fresh Portocle”. Mă gândesc că n-are nicio legătură cu vreun Patrocle, totuşi. Sper că acele poezii amuzante pe care le spuneam în copilărie (“cu mărar, cu pătrunjel, cu untură de căţel”) sunt doar atât: poezii amuzante… şi nu sursă de inspiraţie pentru meniu!

fresh portocle

În final, în ciuda faptului că studiile efectuate de tot felul de organizaţii europene ne indică drept codaşi în topurile europenilor care se spală pe dinţi, au apă curentă în casă şi nu au WC în fundul curţii, iată că unii români ne sabotează, îndemnându-ne să nu folosim “giuveta”. Azi-mâine o să citim afişe prin care suntem sfătuiţi să nu folosim săpunul, pasta de dinţi, detergentul, apa caldă, să nu mai mergem pe jos sau cu bicicleta, să nu folosim transportul în comun, să bem cât mai mult alcool etc.

giuveta

Să corectaţi bine!

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'