Editorial: Revoluţia penalilor

Articolul a fost vizualizat de 1,147 ori

Nimic nu ne arată mai bine caracterul interlop al liderilor de partid şi de stat care ne conduc decât anchetele DNA. Sub presiunea dosarelor penale, salvarea aparenţelor a devenit imposibilă, şi rolul pervers al instituţiilor noastre aşa-zis democratice se arată în toată goliciunea lui scabroasă. Sub asediul legii penale, instituţiile primului-ministru, a Senatului României, a Camerei Deputaţilor au ajuns să ameninţe cu Revoluţia Penalilor.

Situaţia este extrem de periculoasă, pentru că deja am escaladat dincolo de declaraţii politice. De la miştocăreală şi sfidare s-a ajuns la ameninţări. Victor Ponta ameninţă opoziţia şi oamenii care i-ar putea cere în stradă demisia cu plângeri penale şi ani de închisoare. Premierul se vede deja căpetenia a 100.000 de mii de români care vor strivi în picioare mitingurile opoziţiei. Fără să se gândească la viitorul lor politic, în gaşca premierului defilează liderii UNPR, PC şi PLR cu mesajul clar: „Dai în Ponta, dai în noi!”

Remarc, dincolo de tupeul aproape patologic al domnului Tăriceanu, apetitul pentru risc al domniei sale. Cum să propui tu, Călin Popescu Tăriceanu, artizanul protecţiei corupţilor din Senatul României, o comisie care să analizeze autenticitatea statului de drept în România?

Păi, prima şi minima condiţie pentru stat de drept în România îl dă automat incompatibil pe domnul Tăriceanu cu funcţia de preşedinte al Senatului. Nu poţi să fi al doilea om într-un stat democratic şi să protejezi corupţi în numele dreptăţii.

Marţi, plenul camerei deputaţilor a blocat accesul Justiţiei la Victor Viorel Ponta, printr-una dintre cele mai penibile şi înjositoare majorităţi pe care le-a avut vreodată Parlamentul României. Asta ne-a pierdut întotdeauna în istorie! Această solidaritate cu fărădelegea şi aranjamentul ocult i-au permis cândva şi lui Ion Iliescu să supravieţuiască politic mineriadelor, sau lui Adrian Năstase să sifoneze banul public până la fundul sacului.

În rest, vorbim de aceeaşi sfântă manipulare. La fel cum pe vremuri se explica susţinerea lui Ion Iliescu, acum ni se spune că fără Ponta pierdem bani, intrăm în criză fără întoarcere şi ne ducem de râpă pe mâna DNA-ului şi Justiţiei care ne vrea pe toţi la beci. 

Ba mai mult, atacarea faptelor penale pentru care Victor Ponta are dosar la DNA ar fi similare cu un atentat la democraţie. Sunt de acord! Dosarul Ponta este o lovitură de stat! Dată însă statului mafiot, unde domnul prim-ministru Victor Ponta are rolul privilegiat de matcă.

About Adrian Sălăgean