Devoratorul de cuvinte. Negreşit!

Articolul a fost vizualizat de 1,239 ori

“Arcaşii din Aninoasa patricipă la Olimpiada europeană”, scrie Diana Mitrache, în Servus Hunedoara. Femeia o fi cu gândul la Dinu Patriciu, fie-i ţărâna uşoară!

servus arcasii patricipa“În noaptea de vineri spre sâmbătă, Ioan Chiţubăian (45 de ani), un maramureşean cu probleme de comportament, a fost surprins de măciuţele de la Mănăstirea Prislop, în timp ce săpa în mormântul părintelui”, scrie Daniel Guţă, în Ziarul Hunedoreanului. O măicuţă, două măicuţe, o măciuţă, două măciuţe, sau cum?!

maciutele“Aceasta a costat aproximativ 150.000 de euro însă autorităţile judeţene au suportat doar o mică parte din această valoare”, scrie Raluca Polmolea, în Servus Hunedoara, despre o ambulanţă SMURD. “De la achiziţie şi îânî în acest moment, timp de mai bine de trei ani ş, această ambulanţă nu a fost folosită, ea fiind conservată într-unul din garajele ISU Hunedoara”.
Oare cât de greu le-o fi ziariştilor să-şi recitească articolele înainte de a le trimite spre publicare? Chiar atât de greu?

iani“Mama celor trei copii care au pierit arşi în incendiul de la Uricani a fost prezentată istanţei cu propunere de arestare. Instanţa a respins cererea procurorilor”, anunţă Antena 1 Deva, în cadrul Observatorului. Repetă acest lucru şi Ildiko Glăman, despre care oamenii de la Antena 1 au spus că este “Purtător de cuvânt Tribunalulu Hunedoara”. Lene, lene peste tot!

tribunalulu“Nu aruncaţi o geană. E scârbos”, scrie Ziarul Hunedoreanului, într-un articol-bârfă pe care l-a publicat şi pe Facebook, aşa cum îl vedeţi mai jos. Bine că s-au chinuit să facă poză din articolul apărut în ziar şi s-o publice pe Facebook, dar nu s-au deranjat să corecteze textul. Aşa am şi eu de lucru: “Cei drept, produsele sunt frumos ambalate”.

zhd elitLuni, în Mesagerul Hunedorean, “premiată” cu bulina neagră a fost Alina Ardelean, mama celor trei copii arşi de vii. Motivul? “Pentru că procurorii au indicii solide pentru a o cerceta pentru omor calificat, pe numele ei fiind deschis un dosar penal”. Numai că… femeia a fost lăsată să plece acasă, cu tot cu bulina neagră primită de la Mesagerul. Am impresia că puţin îi pasă ei de părerea oamenilor despre ea.

bulina neagraEu nu ştiu cine i-a spus tehnoredactorului de la Servus Hunedoara că e OK să pună câte doi-trei-patru sau chiar cinci oameni decupaţi pe prima pagină, de dimensiuni diferite, fără să-i încadreze ori separe cumva, dar am impresia că el crede că e bine ce face, că altfel nu ar repeta mereu şi mereu greşeala asta.
Este ultimul sfat gratuit pe care îl dau: nu e în regulă să ai trei-cinci omuleţi pe prima pagină, neseparaţi şi nedelimitaţi, dacă nu au nimic de-a face unul cu altul.

servus1

servus2

servus3Iată, în acest ultim exemplu, pare că Monica Iacob-Ridzi tocmai se pregăteşte să fugă în lume cu un fotbalist de la echipa deveană PRO HD! Ei, da, asta ar fi cu adevărat o ştire, dar faptul că tehnoredactorul a alăturat două imagini decupate în aşa fel încât pare că personajele se ţin de mână, nu este în regulă. Şi cu asta, Chioru’ îşi ia un binemeritat concediu. Ne mai întâlnim noi.
Să corectaţi bine!

ridzi cu fotbalistul

Tags: ,

About Chioru' Corectoru'