Finanţări 2015: Luni a demarat programul START

Articolul a fost vizualizat de 1,138 ori

Antreprenorii, indiferent de vârstă, pot obţine o finanţare ne­rambursabilă de 120.000 de lei de la stat prin intermediul Programului START, depunând un proiect în perioada 22 iunie 2015 ora 10.00 – 1 iulie 2015 ora 20.00.
Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Primul pas: obţine user şi parolă

startupPentru a putea depune proiectul, trebuie să te înregistrezi pe site cu user şi parolă, menţionând adresa de email a beneficiarului. După expirarea celor 10 zile disponibile pentru înregistrarea online a planului de afaceri, pe site-ul www.aippimm.ro va fi pu­blicată lista proiectelor selectate pentru etapa de verificare admi­nistrativă (proiectele ce au obţi­nut cel puţin 50 de puncte). Programul START beneficiază în anul 2015 de un buget de 20.000.000 de lei, iar dacă toate proiectele ar solicita ajutor maxim, banii ar ajunge pentru finanţarea unui număr de 150 de beneficiari.

Cine poate beneficia de finanţare START

De acest ajutor nerambursabil pot beneficia următoarele socie­tăţi:
– microîntreprinderi, având de la 0 până la 9 angajaţi,
– întreprinderi mici, având de la 10 la 49 de angajaţi,
– întreprinderi mijlocii, având de la 50 la 249 de angajaţi.

Condiţii necesare:

– Societăţile au cel mult doi ani de la înregistrarea la Registrul Comerţului la data deschiderii aplicaţiei. Prin urmare, societatea ce aplică pentru finanţarea ne­rambursabilă trebuie să fie în­fiinţată cel târziu în 22 iunie 2013.
– Societăţile nu au datorii restante la bugetul general (la sediul social) sau bugetele locale (pentru eventualele puncte de lucru).
– Ajutorul acordat prin programul START se acordă o singură data unei societăţi, prin urmare trebuie să nu mai fi primit sprijin financiar prin intermediul acestei măsuri
– Societăţile nu au primit mai mult de 200.000 de euro drept ajutor nerambursabil în ultimele 3 exerciţii financiare
– Societatea va solicita sprijin ne­rambursabil pentru o activitate eligibilă, iar codul CAEN este înregistrat la data depunerii Cererii de acord de principiu pentru finanţare, dar este auto­rizat a fi desfăşurat la data decontului (după aprobarea proiectului).

About Adrian Sălăgean