Fotbal – baraj de promovare: Scor fluviu – promovare aproape sigură

Articolul a fost vizualizat de 1,039 ori

De şase ani aşteaptă fotbalul judeţean de la noi ca să reuşească o calificare în eşalonul trei al fotbalului autohton. De fiecare dată, în acest interval de timp, câştigătoarele ligii a IV-a din judeţul nostru au fost trimise acasă de echipele din judeţele limitrofe, cu care s-au confruntat, lucru care demonstra că la nivelul Asociaţiei Judeţene de Fotbal există unele probleme. Toate aceste probleme par a fi trecut, iar după partida tur de sâmbătă, putem spune aproape cu siguranţă că, de la toamnă, celor de la FC Hunedoara li se va alătura în liga a treia şi CNS Cetate Deva.  Este greu de crezut că, după ceea ce am văzut pe terenul de joc, dar mai ales după dimensiunea scorului, 8-2, se mai poate întâmpla vreo minune în partida retur de sâmbătă, care se va disputa pe terenul grupării din Gorj.

FOTBAL BUN siteAu condus, dar s-au ”stins” repede

În fața unei asistențe surprinzător de mare (peste 3.000 de spectatori), semn că hunedorenii iubesc fotbalul, partida de sub ”cetate” a început cu un ”şoc” neanunţat. După ce, chiar în primul minut, J. Vajda îl obligase pe portar să trimită în corner şutul expediat de la 20 de metri, ”cărbunarii” au reacţionat, deschizând scorul în minutul 6. A fost o fază fixă, o lovitură liberă de la 35 de metri, din poziţie perpendiculară, balonul tri­mis de mijlocașul Frăţilescu lăsându-l fără replică pe portarul Iancău, mingea ducându-se direct la vinclu.
Elevii profesorului Marius Sîrbu nu s-au pierdut însă cu firea, chiar dacă în tribune se lăsase liniştea şi spectatorii începeau să creadă că ”blestemul” va continua. Gazdele au revenit rapid în joc, iar golgeterul echipee şi al campionatului judeţean, Pribac, a pătruns în viteză în careu (min. 10), a şutat cu stângul, Constantinescu a respins în transversală, mingea a fost reluată cu capul de Lintaru, dar același goalkeeper s-a opus egalării. Nu o va mai face însă în minutul 18, când, după o pasă venită de la Chelariu, Adrian Pribac a trimis cu siguranţă pentru 1-1, în colţul scurt. Devenii pun presiune în continuare pe olteni şi îşi creează mari oportunităţi. În minutul 20, acelaşi Pribac încearcă ”lobul”, dar portarul reţine. Două minute mai târziu, Suciu trimite în ”blocaj” din 10 metri, iar peste alte două minute, Lintaru primeşte ideal în careu, îşi întoarce un adversar, trimite cu latul spre colţul lung, remarcându-l din nou pe Constantinescu. Pe aceste coordonate a venit meritat şi cel de-al doilea gol. Omul meciului, Pribac, a pătruns în ”diagonală” i-a ”aşezat” balonul lui Ungureanu, care a înscris cu un şut la semiînălţime. Zece minute mai târziu, golgeterul devean a majorat diferenţa, din două încercări, stabilind scorul primei reprize, dându-ne impresia că festivalul de goluri va continua la reluare.

Gorjenii au terminat în ”genunchi”

Cu o pregătire fizică net superioară faţă de adversarii lor, fotbaliştii de pe Mureş s-au dezlănţuit în actul secund. În minutul 51, Suciu a trimis un şut-centrare de pe ”flancul” stâng, mingea nu a fost atinsă de nimeni şi s-a scurs în colţul lung. Acelaşi jucător îşi va trece în cont ”dubla”, cinci minute mai târziu, din faţa porţii, la o excelentă centrare ”tăiată” venită de la Lintaru. Golul de ”set” a venit în minutul 64 şi a purtat semnătura aceluiaşi Pribac, care a marcat cu un şut din întoarcere, pentru ca, la patru minute de la intrarea pe teren, Boloş să îşi treacă şi el numele pe lista marcatorilor. Oaspeţii au o ultimă tresărire în minutul 73, când Priescu a înscris din careu, trimrţând pe sub Iancău. Cireaşa de pe tort a fost pusă de omiprezentul Pribac care, în primul minut al prelungirilor, a înscris cel de-al patrulea lui gol din această partidă, cu un şut de la 16 metri, în colţul lung, mingea întâlnind bara laterală înainte de a intra în plasă. Cu acest mai puţin aşteptat 8-2, Deva este cu ”un picior şi jumătate” în liga a III-a, deplasarea de sâmbătă fiind una doar pentru palmares.

CNS CETATE DEVA – GILORTUL TG. CĂRBUNEŞTI  8 – 2 (3 – 1)

Au marcat : Pribac (min. 18, 39, 64, 90 +1), Ungureanu (min. 29 ), Suciu (min. 51, 56), Boloş (min. 72) / Frăţilescu (min. 6), Priescu (min. 73).
CNS CETATE DEVA: Iancău – Vîrtan, Şumuţiu (min. 73, Kelemen), Dosan, Doboş – Lintaru, J. Vajda, Chelariu, Ungureanu (min. 68, Boloş)- Pribac (min. 90 +2, Pârva), Suciu (min. 88, Cărăvan).
Antrenor: Marius Sîrbu.
GILORTUL TG. CĂRBUNEŞTI: Constantinescu – Brandibur (min. 42, Predoi), Gioagă, Lucean (min. 57, Tarhat), Fugaru – Negrea, Barbu, Frăilescu, Buga (min. 46, Almăjan) – Găman – Priescu.
Antrenor: Marius Ionel.
Arbitriu: Sergiu Popa
Asistenţi : Adrian Mărginean – Florin Potora (toţi trei din Aiud)
Stadion: ”Cetate”. Spectatori: 3000.

Tags: ,

About Ion Bădin