Programe de finanţare pentru IMM-uri

Articolul a fost vizualizat de 1,017 ori

Guvernul a aprobat ieri deblocarea sumei de 20 mi­lioane lei, aferente lunii iunie, pentru derularea programelor finanţate anual de la bugetul de stat în scopul sprijinirii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.
Suma reprezintă cea de-a patra tranşă deblocată anul acesta din fondurile ce urmează să fie repartizate de Guvern pe o perioadă de şase luni pentru programele destinate IMM-urilor.
sustinere_IMMProgramele vor fi implementate prin intermediul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.
Este vorba de Programul Start, Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri, Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, Programul naţional multianual pentru dezvol­tarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM-urilor, Pro­gramul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului şi Programul de dezvoltare antreprenorială UNCTAD/ EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.
Prin Legea bugetului de stat pentru 2015 este prevăzută suma de 166,8 milioane de lei pentru dezvoltarea şi susţinerea înfiinţării de noi IMM-uri.
Suplimentar faţă de aceste fonduri, în lunile martie, aprilie şi mai, Guvernul a deblocat suma de 40 de milioane de lei, destinată sprijinirii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.

About Adrian Sălăgean