Cum să investeşti cel mai avantajos 10.000 de euro

Articolul a fost vizualizat de 1,019 ori

Dacă aveţi economii în euro şi vă nemulţumesc dobânzile infime acordate de bănci, puteţi încerca investiţiile în fondurile mutuale denominate în euro, cu plasamente în obligaţiuni şi instrumente cu venit fix. Câteva dintre acestea au avut performanţe spectaculoase şi, chiar cele mai puţin performante, au bătut de 5 ori dobânzile la depozitele în monedă europeană.

cum sa investesti 10Riscuri mai mari

Atenţie, însă, riscurile unor astfel de fonduri nu sunt chiar scăzute, cu toate că plasamentele se fac preponderent în instrumente cu venit fix. Potrivit datelor BNR, dobânzile medii la depozitele în euro pentru populaţie au scăzut semnificativ în ultimul an, până la 1,3%, ceea ce descurajează mult economisirea în moneda europeană.
De aceea, dacă vreţi să vă diversificaţi investiţiile, meri­tă să vă plasaţi o parte din bani în unele dintre fondurile prezentate în tabelul de mai jos. Lista este un top al celor mai bune şapte randamente pe care fondurile deschise de investiţii din categoria celor de obliga­ţiuni şi cu venit fix, denominate în euro, le-au avut în ultimul an.

About Adrian Sălăgean