Începe un nou sezon în Liga 1

Articolul a fost vizualizat de 1,047 ori

După o scurtă pauză, Liga 1 revine în prim plan. La finalul acestei săptămâni se va dispu­ta prima etapă a sezonului 2015-2016. Competiţia va avea un nou format. 14 echipe se vor duela pe prima scenă a fotbalului românesc. ACS Poli Timişoara şi FC Voluntari sunt nou promovatele acestui se­zon. Steaua, Astra, Petrolul, Târgu Mureş, CFR Cluj şi Dinamo se vor lupta pentru primele poziţii.

Debut pentru Voluntari

FC Voluntari va deschide prima etapă a acestui sezon, pe teren propriu, în compania celor de la CSMS Iaşi. Se întâlnesc două echipe al căror obiectiv este evitarea retrogradării în acest sezon. Cred că în tabăra gazdelor entu­ziasmul este mai mare. Vor debuta în Liga 1 pe teren propriu şi cu siguranţă vor să obţină un rezultat pozitiv în faţa propriilor fani. Probabil ambele echipe vor aborda prudent această partidă. Vor începe cu o lungă perioadă de tatonare şi vor aştepta greşeala adversarului. Niciuna dintre cele două combatante nu are jucători foarte valoroşi, jucători care să facă diferenţa. Mă aştept la un meci echilibrat şi foarte disputat. Un rezultat de egalitate la pauză este foarte probabil. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,95 ne va aduce 9,5 unităţi profit.

Duel dificil pentru campioană

Mâine, Steaua va primi vizita celor de la Petrolul Ploieşti. Conducerea Stelei a renunţat la serviciile antrenorului cu care a câştigat trei trofee anul trecut. Acum echipa este antre­nată de către Mirel Rădoi. Acesta a fost un jucător foarte important pentru „roş-albaştri”. În postura de antrenor nu are experienţă, dar are şansa de a demonstra ce poate. Steaua este un club cu tradiţie, un club care în fiecare sezon îşi propune câştigarea titlului de campioa­nă. A reuşit această performanţă în ultimele trei sezoane şi presiunea pe noua condu­ce­re tehnică este foarte mare. În lotul campioanei au apărut câteva noutăţi. Cele mai sono­re sunt Muniru, Tahar şi Alce­nat. Aceşti jucători o pot ajuta pe Steaua în competiţiile inter­ne. Pentru Liga Campionilor sunt necesare întăriri mai serioase. Petrolul are dificultăţi financiare. Acestea au dus şi la o depunctare a echipei din Ploieşti. Sezonul acesta va porni cu un handicap de şase puncte. La cârma echipei se află Tibor Selymes, un tehnician cu experienţă. Acesta are un lot bun de jucători, dar nu cred că poate emite pretenţii la câştigarea titlului. În confruntarea care va avea loc mâine pe Arena Naţională, Steaua porneşte cu prima şansă. Are avantajul unui lot mai valoros şi sprijinul publicului. Cred că se va impune şi pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 1,45 ne va aduce 4,5 unităţi profit.

Meci echilibrat la Craiova

CSU Craiova va primi vizita celor de la FC Botoşani. Oaspeţii sunt o echipă redutabilă. Sezonul acesta vor reprezenta România în Europa League. Craiova este o echipă bine organizată. Sorin Cârţu este adeptul defensivei şi oltenii sunt foarte greu de învins pe teren propriu. Ambele echipe vor fi preocupate de defensivă şi vor aştepta să dea lovitura la o greşeală a adversarului sau la o fază fixă. Cred că oaspeţii se mulţumesc şi cu o remiză în această confruntare. Mă aştept la un meci echilibrat, cu puţine ocazii de gol. Pariez 10 unităţi pe o remi­ză la pauză. Cota de 2 ne va aduce 10 unităţi profit.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz