Săptămâna economică Nr. 654

Articolul a fost vizualizat de 924 ori

Firmele care nu-şi depun la timp bilanţurile pot fi dizolvate.

Leagea so­cie­tăţilor comerciale se modifică astăzi. Conform aceste­ia, firmele care nu-şi depun la timp situaţiile financiare şi raportările contabile pot fi dizolvate la cererea oricărei persoane interesate sau la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Noua prevedere va fi aplicabilă în cazul perioadelor de întârziere mai mari de 60 de zile.

Taxă pe groapa de gunoi.

Conform Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, începând cu prima zi a anului viitor intră în vigoare o taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi. Aceasta va fi de 80 de lei pe tonă şi se va dubla până la finalul anului. Taxa va fi introdusă pentru alinierea României la normele europene şi are scopul de a reduce cantitatea de deşeuri depozitate şi de a stimula reciclarea acestora şi transformarea lor în materie primă.

Proiect pilot la Poşta Română. Poşta Româna va lansa un nou proiect.

Acesta se nu­meşte Postcollect şi oferă clienţilor care fac cumpărături online posibilitatea de a intra în posesia coletului la unitatea poştală preferată. Proiectul se află în faza pilot şi momentan se bazează pe o colaborare cu eMAG. Stra­tegia Poştei Române vizează extindere serviciului Postcollect în peste 800 de unităţi poşta­le. Toate unităţile vizate vor avea ghişeuri dedicate şi program extins.

About Cristi Iuhasz