Misiune grea pentru echipele noastre

Articolul a fost vizualizat de 842 ori

Astăzi se dispută turul trei preliminar al Europa League. România are două reprezentante în această fază a competiţiei, ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu. Ambele echipe au adversare puternice şi pornesc cu şansa a doua în aceste confruntări. Sezonul acesta, perspectivele echipelor româneşti în competiţiile europene nu sunt strălucite. Steaua, cu actualul lot de jucători, are şanse mici de a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Nici ASA şi Astra nu au şanse mari de a ajunge în grupele Europa League.

Meci echilibrat la Târgu Mureş

2.FOTBAL:ASTRA GIURGIU-OMONIA NICOSIA 1-0,EUROPA LEAGUE (18.07.2013)Evoluţia bună a celor de la ASA Târgu Mureş în sezonul trecut al Ligii 1 va fi încununată astăzi cu debutul în Europa League. Pentru club şi suporteri va fi o experienţă inedită. Pentru majoritatea jucătorilor nu. ASA are în lot fotbalişti care au experienţă în confruntările europene. Şorţii nu au fost blânzi cu echipa antrenată de Vasile Miriuţă. Aceasta va primi vizita unei reprezentante a Franţei, St. Etienne. Campio­natul Franţei este mult mai puternic decât cel al Româ­niei. St. Etienne s-a clasat pe poziţia a patra sezonul trecut. A fost depăşită doar de echipe de top precum PSG, Marseille, Lyon şi Monaco. Francezii sunt favoriţi la calificare, dar ASA are şansa ei. Cred că astăzi va fi foarte atentă în defensivă şi va încerca să nu primească gol. Un gol primit pe teren propriu poate fi un handicap mare în acestă dublă manşă. ASA a jucat sezonul acesta patru meciuri oficiale şi, în mod normal, ar trebui să fie într-o formă mai bună decât echipa oaspete. În cele patru me­ciuri a primit un singur gol. Târg-mureşenii au o defensivă solidă. Cred că meciul de astăzi va începe cu o perioadă de tatonare în care niciuna dintre echipe nu va risca foarte mult. Un scor alb la pauză este foarte probabil. Pariez 10 unităţi pe un rezultat de egalitate după primele 45 de minute. Cota de 2 ne va aduce 10 unităţi profit.

Deplasare grea pentru Astra

Astra Giurgiu a început ezitant acest sezon. În campio­nat are o victorie, o remiză şi o înfrângere în primele trei etape. În Europa League a reuşit să treacă un tur preliminar şi acum o va înfrunta pe West Ham. Adversarii giurgiuvenilor evoluează în Premier League, unul dintre cele mai puternice campio­nate ale lumii. Între Premier League şi Liga 1 nu există termeni de comparaţie. Deşi West Ham a terminat sezonul trecut abia pe locul 12, cred că poate învinge, fără probleme, orice echipă din campionatul nostru. Are în lot jucători precum Carroll sau Zarate. Aceştia pot depăşi oricând defensiva echipei antrenate de Şumudică. Echipele englezeşti sunt foarte puternice pe teren propriu. Astra, în forma în care se află acum, nu are nicio şansă să obţină un rezultat bun în această seară la Londra. Cred că West Ham se va impune şi pariez 10 unităţi pe victoria lor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.

Dortmund, favorită clară

Borussia Dortmund este cea mai puternică echipă dintre cele care evoluează în acest tur preliminar al Europa League. Echipa antrenată de Tuchel este obişnuită cu participările în Liga Campionilor. Anul trecut a avut un tur de campionat foarte slab şi nu a reuşit să prindă un loc în cea mai importantă competiţie inter-cluburi. Cred că va trata şi Europa League cu seriozitate şi va ajunge în fazele superioare ale acestei competiţii. Borussia are în lot jucători foarte valoroşi. Printre aceştia se numără Reus, Aubameyang, Kampl, Sahin sau Hummels. Prima adversară pe care o va întâlni în Europa League este Wolfsberger, o reprezentantă a Austriei. Cele două echipe se vor confrunta în această seară la Wolfsberg. Deşi joacă în deplasare, Dortmund este favorite clară. Cred că deznodământul acestui meci este clar şi se mai pune doar problema scorului. Pariez 10 unităţi pe victoria Borussiei la cel puţin două goluri diferenţă. Cota de 1,60 ne va aduce 6 unităţi profit.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz