Deva Shopping City e aproape de finalizare

Articolul a fost vizualizat de 3,876 ori

Mallul din Deva, Deva Shopping City, este tot mai aproape de inaugurare. Peste 400 de oameni lucrează în incinta construcţiei care se transformă pe zi ce trece. Sunt zeci de mii de metri pătraţi care vor găzdui magazine, restaurante, cafenele, lanţuri de fast food-uri şi, atenţie, şase săli moderne de cinema.

Zona de alimentaţie a mall-ului va avea tot ce-i trebuie, inclusiv lumină naturală

Zona de alimentaţie a mall-ului va avea tot ce-i trebuie, inclusiv lumină naturală

“Deva Shopping City devine mall regional şi aduce primul cinematograf multiplex în judeţul Hunedoara. Prin extinderea mallului, va fi mărită oferta de diver­tisment şi vor fi aduse branduri internaţionale de haine şi încălţăminte”, anunţă sud-africanii de la Fondul de investiţii NEPI (New Europe Property Investments).Lanţuri renumite de îmbrăcăminte, precum H&M, New Yorker, Deichmann, C&A, îşi amenajează deja spaţiile închi­riate în incinta mall-ului. Food court-ul, adică zona de luat masa, are un luminator imens şi aduce la Deva vestitul KFC. Spaţiul de cinematograf are şase săli, dintre care cea mai mare va avea peste 300 de locuri pentru spectatori. “Sala numărul 1 este cea mai mare. Avem în spate zona de proiecţie, urmează sala efectivă cu gradenele unde se vor monta scaunele pentru spectatori, iar în faţă este zona unde va fi amenajat ecranul. După cum vedeţi, se lucrează bine, cu materiale de bună calitate. Aceste săli vor fi foarte bine izolate fonic – orice s-ar întâmpla afară, zgomotul nu trebuie să se audă înăuntru. Sunt scări de acces pentru public şi culoare de evacua­re în caz de incendiu”, spune unul dintre reprezentanţii constructorului. Fondul de investiţii sud african, unul dintre cei mai dinamici investitori din România, a anunţat recent că este pe cale să finalizeze lucrările la extensia mallului situat pe Calea Zarandului, în spatele actualului hipermarket Auchan, unde va fi şi una dintre intrările pentru clienţi, în timp ce poarta principală este, la câteva zeci de metri mai încolo, în faţa parcării care urmează şi ea să fie amenajată. “Prin acest proiect, NEPI are în plan transformarea actualului centru comercial într-un mall dominant regional, iar termenul de finalizare a construcţiei este toamna lui 2015. Suprafaţa existentă va fi extinsă cu aproape 11.000 de metri pătraţi, întregul complex comercial, ce cuprinde Metro, Praktiker şi Auchan, ajungând astfel la o suprafaţă totală închi­riabilă de 54.000 mp”, anunţă NEPI.

Cea mai mare ofertă de divertisment

Mall-ul din Deva va fi mai mare decât cel din Sibiu. Se desfăşoară pe un singur nivel, iar structura clădirii este din prefabricate din beton armat. Pentru montarea pereţilor de închidere s-a apelat la o structură metalică secundară. Pe lângă atragerea unor branduri importante de îmbrăcăminte şi încălţăminte de renume internaţonal, mall-ul suplimentează şi zona de servicii şi pune la dispoziţia clienţilor săi cea mai extinsă şi variată ofertă de divertisment din zonă. Una dintre cele mai importante zone de petrecere a timpului liber va fi cinematograful multiplex operat de Cinema City, dotat cu ultima tehnologie 3D, care va avea şase săli de proiecţie. Investitorul crede că el va atrage atât locuitorii municipiului Deva, cât şi pe cei din oraşele învecinate, fiind singurul cinematograf ultramodern din judeţul Hunedoara. Sute de oameni lucrează pe şantier, dar inaugurarea investiţiei va aduce 200 de locuri de muncă permanente pentru populaţia activă a oraşului. În noul mall, vizitatorii vor avea acces la bowling, bi­liard, casino, plus o zonă de distracţie pentru copii.

Cifre ale investiţiilor NEPI

Investiţia NEPI de la Deva este de circa 14 milioane de euro. Proiectul prevede construirea unui centru comercial multifuncţional, cu regim de înălţime parter şi etaj parţial, în zona de cinematograf. Investitorul anunţă că Deva Shopping City va suplimenta şi numărul de locuri de parcare cu peste 800 de locuri, astfel că vizitatorii vor avea la dispoziţie 1.700 de spaţii pentru maşini. “În ceea ce priveşte mixul de magazine, NEPI îşi continuă tradiţia de colaborare şi parteneriate strategice cu acoperire internaţională, în toate centrele sale comerciale. În acelasi timp, fondul de investiţii sud-african încurajează şi susţine dezvoltarea economiei locale prin alocarea de spaţii comerciale pentru cele mai bune concepte aparţinând agenţilor comerciali locali, pentru ca, în final, să ofere împreună cumpărătorilor întreaga ofertă de produse şi servicii de care aceştia au nevoie”, se arată în comunicatul NEPI. Din portofoliul NEPI fac parte mall-urile bucureştene Mega Mall, Promenada Floreasca, Vulcan Value Center, alături de CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj. Fondul sud-african de investiţii a achi­ziţionat, în vara anului 2013, Deva Shopping Centre, pe atunci un centru comercial regional de circa 42.000 metri pătraţi închiriabili. În raportul NEPI transmis la acea vreme Bursei de Valori Bucureşti se scria: “Suplimentar faţă de cei 56.000 de locuitori ai Devei, centrul comercial va deservi şi cei aproximativ 220.000 de locuitori din oraşele mici din jurul Devei, aflate la o distanţă de circa 45 de minute distanţă de mers cu maşina”. Chiriaşii principali sunt Metro Cash & Carry, hypermarketul Auchan, Praktiker, Jysk şi Takko. Achiziţia a inclus şi aproape trei hectare de teren suplimentar, destinat extinderilor ulterioare. Şi în Timişoara NEPI are în construcţie un proiect de 70.000 mp, care va deveni “rivalul”centrului comercial Iulius Mall. Potrivit Wall Street, NEPI a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri pătraţi pe piaţa locală şi este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra.

About Laura Oană