Încă un pas până la grupe

Articolul a fost vizualizat de 1,130 ori

steaua-astraAstăzi se dispută prima manşă a play off-ului pentru accederea în grupele Europa League. Printre echipele care evoluează în această fază a competiţiei se află şi două reprezentante ale României. Steaua şi Astra sunt singurele echipe din Liga 1 care încă mai joacă în competiţiile europene. Cred că ambele echipe îşi propun calificarea şi au puterea s-o obţină.

Meci greu pentru Steaua

Steaua a avut un început de sezon neconvingător. În campionat a înregistrat remiză după remiză şi se află la jumătatea clasamentului. A eşuat şi în încercarea de a ajunge în grupele Ligii Campionilor, fiind eliminată de către Partizan Belgrad. Cred că în momentul de faţă există o presiune mare asupra antrenorului şi a jucătorilor. Ratarea calificării în grupele Europa League ar putea fi picătura care umple paharul. Steaua a ajuns constant în grupele competiţiilor europene în ultimii zece ani. Pentru a ajunge şi anul acesta, trebuie să treacă de norvegienii de la Rosenborg. Primul meci se dispută în această seară la Bucureşti. Steliştii au nevoie de o victorie pentru a obţine prima şansă la calificare. Aceştia nu au un moral foarte bun. Nici publicul nu mai susţine echipa cum o făcea în urmă cu un an. O calificare le-ar da mai multă încredere jucătorilor antrenaţi de Mirel Rădoi şi ar putea aduce suporterii mai aproape de echipă. Steaua nu a excelat pe teren propriu în acest sezon. În partida din această seară trebuie să spargă seria re­mizelor şi să obţnă victoria. Pariez 10 unităţi pe victoria Stelei. Cota de 2,15 ne va aduce 11,5 unităţi profit.

St. Etienne, favorită clară

St. Etienne a ajuns în play off eliminând-o pe ASA Târgu Mureş. Francezii au obţinut calificarea în manşa tur, pe terenul celor de la ASA. S-au impus categoric, cu scorul de 3-0. Şi-au demonstrat forţa şi cred că pot obţine calificarea în grupe în primul meci al play off-ului. Aceasta va avea loc în Moldova, împotriva celor de la FC Milsami. Gazdele sunt o echipă mică, fără mari valori şi fără experienţă în cupele europene. Campionatul Franţei este mult mai puternic decât cel al Moldovei şi cred că St. Etienne ar trebui să obţină fără probleme victoria. Milsami a produs o surpriză mare în preliminariile Ligii Campionilor, eliminând-o pe Ludogorets. Cred că aceasta a fost momentul ei de glorie şi istoria nu se va repeta contra francezilor. Pariez 10 unităţi pe victoria oaspeţilor. Cota de 1,50 ne va aduce 5 unităţi profit.
Duel echilibrat la Giurgiu
În această seară, Astra primeşte vizita olandezilor de la Alkmaar. Echipa antrenată de Marius Şumudică este una dintre candidatele la câştigarea titlului de campioană în acest sezon de Liga 1. În Europa League a reuşit performanţa de a elimina o reprezentantă a Angliei, pe West Ham. Ţinând cont de nivelul scăzut la care se află fotbalul românesc în acest moment, este o performanţă notabilă. Alkmaar e o echipă solidă, dar nu de neînvins. Miza acestei duble este foarte mare şi cred că ambele echipe vor trata prudent prima manşă. Astra va încerca să nu primească gol şi, dacă se poate, să câştige partida. Mă aştept la o dispută echilibrată. Probabil, meciul va începe cu o perioadă de tatonare în care cele două adversare se vor studia reciproc şi vor fi atente în defensivă. Un rezultat de egalitate la pauză este foarte probabil. Pariez 10 unităţi pe acest pronostic. Cota de 2 ne va aduce 10 unităţi profit.

Tags: , ,

About Cristi Iuhasz