IAP confirmă: Carmen Hărău este unul dintre cei mai activi parlamentari

Articolul a fost vizualizat de 1,366 ori

Ultimul raport privind Indicele agregat al Activităţii Parlamentare (IAP) dovedeşte faptul că deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău (foto), se numără printre cei mai activi membri ai actualului Legislativ. IAP este un instrument de monitorizare a activităţii parlamentare complementar sta­tisticilor întocmite anual de Institutul de Politici Publice.

Carmen HarauRaportul a analizat cele cinci sesiuni parlamentare, din decembrie 2012 până în 30 iunie 2015, şi arată că, în general, femeile sunt mult mai active decât bărbaţii din Senat şi Camera Deputaţilor. În “topul” parlamentarilor PNL Carmen Hărău ocupă locul 5, în clasamentul Camerei Deputaţilor se situează pe poziţia 20 (dintr-un total de 387), iar în topul de ansamblu, al întregului Legislativ, pe locul 37 (din totalul celor 554 de senatori şi deputaţi).
În perioada analizată de raportul IAP, Carmen Hărău a avut 120 de luări de cuvânt, a făcut 95 de declaraţii politice, a semnat 70 de propuneri le­gislative, a adresat 121 de întrebări şi interpelări şi a susţinut 12 moţiuni.
Concluziile generale ale raportului amintit sunt că PNL are cel mai harnic grup parlamentar, iar femeile continuă să fie mai harnice decât bărbaţii (şi) în Parlament, doamnele având un indice calculat cu 48 la sută mai mare decât domnii din Senat şi Camera Depu­taţilor.

Reacţii pe facebook

Carmen Hărău a prezentat pe scurt rezultatele IAP pe contul său de Facebook. Reacţiile nu au întârziat să apară: “Să vă dea bunul Dumnezeu sănătate şi înţelepciune. Spor la trea­bă” (Motoi Cornel); “Vă iubesc şi vă admir pentru tot ceea ce sunteţi şi pentru tot ceea ce încercaţi să faceţi, pentru noi toţi” (Antoaneta Marinica); “Felicitări! Este, pe bună dreptate, meritul Dumneavoastră şi, cu siguranţă, nu este uşor când ajungi la nivelul acesta. Doar o adevărată doamnă, care are spirit de cooperare, adaptabilitate, respect pentru ceilalţi şi este un bun partener şi mediator poate ajunge aici. Mult succes vă doresc!” (Monica Petric); “Felicitări, vă admir foarte mult şi aş dori să avem mulţi liberali la fel de activi” (Cornelia Golea).

Carmen Hărău: “Nu putem spera la prosperitate fără legi bune, corecte”

“Concluziile raportului IAP mă onorează, dar, în acelaşi timp, mă şi obligă. Nu pot spune că sunt pe deplin mulţumită de rezultatele activităţii mele ca parlamentar, însă, pe de altă parte, cred că trebuie să ţinem cont şi de faptul că m-am implicat în politică abia în urmă cu trei ani. Am ştiut de la bun început că menirea principală a unui parlamentar este aceea de a face legi. Nu putem spera la prosperitate fără să avem legi bune, corecte, legi care să respecte, cu adevărat, interesul cetăţeanului.
Nu mă pot însă mulţumi cu activitatea care ţine strict de fişa postului de parlamentar, pentru că nu pot rămâne indiferentă la problemele de altă natură ridicate de cetăţenii Hunedoarei, începând cu starea unor drumuri şi terminând cu sprijinirea copiilor din familii nevoiaşe care nu au cu ce se îmbrăca pentru a merge la şcoală, de exemplu. Încerc să ajut cu tot ce pot, în limitele legii şi ale moralei creştine, şi voi continua să procedez astfel, în ciuda tuturor răutăţilor şi calomniilor cărora le sunt victimă de trei ani, de când sunt deputat PNL de Hunedoara”.

About Ciprian Iancu