TREI PUNCTE PREŢIOASE

Articolul a fost vizualizat de 1,239 ori

FC Hunedoara a început un nou sezon competiţional, cu aceeaşi dorinţă pe care o are de vreo cinci – şase ani, de a readuce fotbalul de pe Cerna, măcar în liga secundă. Mai ales că recentul campionat, care s-a încheiat nu demult, a fost unul aproape catastrofal pentru ”alb-albaştrii”, care au încheiat pe un ruşinos loc 9, la nu mai puţin de 28 de puncte de ”promovata” UTA, ”Bătrâna Doamnă”. Poate şi de aceea s-a renunţat la cea mai mare parte a jucătorilor care au făcut parte din lotul condus de Titi Alexoi şi mai apoi de Mitică Gălan, mulţi dintre ei fiind ”băştinaşi”, ca să mă refer aici doar la Răzvan Muntean, Făgărăşanu sau Robert Cristian.

De ziua lor, "ultraşii" Hunedoarei au primit cadou o victorie în deplasare a favoriţilor

De ziua lor, “ultraşii” Hunedoarei au primit cadou o victorie în deplasare a favoriţilor

Conducerea administrativă, care a rămas aceeaşi, dar pri­mind ca obiectiv imediat promovarea, l-a adus pe banca tehnică pe cunoscutul tehnician Victor Roşca, care a mai antrenat la Hunedoara, în liga a doua, cu bune rezultate. Au fost aduşi şi o serie de jucători de pe alte meleaguri, iar în perioada precompetiţională s-a încercat cristalizarea unei idei de joc şi a unei echipe care să facă faţă cerinţelor din liga a treia. Iar startul a fost unul mai mult decât fericit, ţinând cont că Naţional Sebiş este una dintre grupările care, alături de Meta­lurgistul Cugir, şi-a anunţat intenţia de a ataca locul întâi, acela care, la finalul campiona­tului, va asigura prezenţa pe a doua scenă a fotbalului au­tohton.

Succes meritat, dar cu pierderi importante

În tribunele stadionului din Sebiş s-au aflat aproape 50 de suporteri hunedoreni, care provin din ”Ultras Korp”, şi au sărbătorit 10 ani de la infiinţare. Fotbaliştii lui Victor Roşca au ieşit la mijlocul terenului cu un imens banner pe care era scris ”La mulţi ani – Ultras Korp!”. Meciul a debutat abrupt, iar la prima acţiune mai consistentă a oaspeţilor, aceştia au reuşit să deschidă scorul. A fost o ac­ţiune pe ”flancul” drept a lui Drăgoescu, care a întors pentru Bogdan Bozian (care, până în vară, a evoluat la Naţional), care şi-a învins fosta echipă, cu un şut cu latul (min. 10). Gazdele au replicat imediat, Raţ intervenind salutar la lovitura de cap expediată de Velici în minutul 13, iar patru minute mai târziu, la lovitura de colţ exe­cutată de Susan, fundaşul central Oiţă a reluat defectuos. Meciul a scăzut în intensitate, din cauza căldurii excesive, iar singurul eveniment pe care l-am consemnat până la pauză a fost accidentarea extrem de gravă suferită de Ciumaşu în minutul 43, la o intrare extrem de dură a lui Avramescu, pena­lizat doar cu un cartonaş ”galben”. Mijlocaşul hunedorean a fost scos cu targa de pe teren, fiind suspect de dublă fractură (tibie şi peroneu), iar jucătorul Naţionalului a fost schimbat imediat de antrenorul său.

Se aşteaptă o confirmare

Imediat după reluare, Sebişul a fost foarte aproape de a restabili egalitatea, dar şutul expediat de Ungur de la 18 metri a nimerit ”transversala”( min. 47). Ce nu au reuşit gazdele vor reuşi trei minute mai târziu cei de la FC Hunedoara. Acelaşi Bozian a trimis spre poarta lui Merşca, care a respins şi, aflat pe fază, Simionov a punctat pentru un nesperat 0-2. Tot băieţii lui Victor Roşca au fost periculoşi şi în minutul 62, când Tecsi a trimis pe lângă. Pauza de hidratare nu a reuşit să-i revigoreze pe cei 22 de jucători, jocul nemaivând valenţe deo­sebite. Sebişenii nu au reuşit să înscrie nici golul de onoare, chiar dacă din minutul 81 au avut superioritate numerică, Ciucurescu fiind trimis la vestia­re, după ce a primit şi al doilea cartonaş ”galben”. Aşa cum spuneam, trei puncte preţioase pentru FC Hunedoara, care se cer confirmate sâmbătă pe propria arenă, când vor înfrunta o nouă promovată, Performanţa Ighiu, pe care au învins-o de două ori în meciurile de pregătire.

About Ion Bădin