Contra(performanţa) Hunedoarei

Articolul a fost vizualizat de 1,196 ori

După succesul oarecum surprinzător din prima etapă de la Sebiş (2-0 cu Naţional –n.red.), cu una dintre pretendentele la promovare, era de aşteptat ca, la reîntâlnirea cu publicul de pe arena ”Michael Klein”, ”alb-albaştrii” să confirme debutul din actuala ediţie a ligii a treia. Mai ales că aveau de înfruntat un adversar mai mult decât accesibil, pe cei de la Performanţa Ighiu, grupare nou promovată. Sincer să fiu, în afară de faptul că ştiam că această comună se află în judeţul Alba şi că este renumită pentru vinul ei, nu aveam alte date. M-am documentat însă după acest meci şi am aflat că această comună are în componenţă 5 sate, cu o populaţie în jur de 6.500 de locuitori. Echipa acestei comune a reuşit să vină la Hunedoara, pe stadionul ”Michael Klein”, şi să îi facă de râs pe cei de la FC Hunedoara.

1. FC Hunedoara-Performanta IGHIU 05.09.2015 (25)Întreba cineva, pe un site de socializare, dacă poate să i se spună când a mai câştigat un meci oficial acasă gruparea de pe Cerna. Îi spun eu. În ediţia trecută de campionat, FC Hunedoara a obţinut doar două (!?) victorii în propriul ”fief”: 1-0 cu Vulturii Lugoj, pe 27 septembrie 2014 şi 3-2 cu Pandurii II Tg. Jiu, pe 25 aprilie, anul curent. Jenant, nu? După schimbările masive din lot, care au survenit în această vară, nu am văzut echipa în niciun meci de pregătire. Citisem câteva declaraţii ale antrenorului Victor Roşca (pe care îl cunosc din vremea când antrena la Hunedoara, în liga secundă şi s-a luptat la promovare) şi, din ceea ce spunea noul tehnician adus aici, îmi puneam speranţe în mai bine. Dar după ceea ce am văzut în aceste 95 de minute, cred că visul la promovare va fi, din nou, doar o ”himeră”. Tare aş vrea să mă înşel, dar lotul actual mi se pare unul destul de ”subţire”, cu multe posturi deficitare, cu un angrenaj nepus încă la punct, care suferă în toate compartimentele. Euforia celor trei puncte de la Sebiş a fost una prea mare atât pentru jucători (mi-e greu să folosesc cuvântul fotbalişti), dar şi pentru conducerea administrativă. Dacă este să fac o comparaţie în ceea ce am văzut la Deva, la nou promovata CNS Cetate şi la FC Hunedoara, cred că echipa lui Sîrbu este peste cea a lui Roşca. Iar confruntarea dintre cele două conjudeţene se va desfăşura, într-o primă manşă, pe 19 septembrie, la Hunedoara.

David l-a trântit pe Goliat

Oaspeţii au început întâlnirea fără niciun complex, de parcă ar fi evoluat acasă. În minutul 2, David, care a fost omul primei reprize, s-a lansat impetuos pe partea stângă, i-a întors cum a vrut pe fundaşii hunedoreni, a şutat din întoarcere, din interiorul careului, obligându-l pe Raţ să respingă în corner. Tot ighişenii au fost în ofensivă şi în minutul 14, când Silviu Turuş a şutat în ”blocaj”, obţinând o nouă lovitură de colţ, rămasă fără rezultat. Băieţii lui Roşca s-au văzut pentru prima oară în ofensivă abia în minutul 16, dar balonul trimis de Crengăniş în diagonală a fost reţinut de Bodea. Peste alte trei minute avea să se deschidă scorul. Acelaşi David a pătruns, de această dată pe flancul drept, a fost faultat în careu de Mardare, arbitrul Micloşin indicând cu fermitate punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transfor­mată de acelaşi fotba­list, care a trimis în dreapta lui Raţ. Descumpănite, gazdele revin în atac, dar balonul trimis, din drop, de la 14 metri de Crengăniş, a fost scos spectaculos de portar (min. 28). La 60 de secunde dife­ren­ţă, Petresc a centrat de pe flancul stâng, Drăgoescu a reluat din voleu, din 7-8 metri, goalkeeper-ul din Ighiu scoţând miraculos în corner, pentru ca, mai apoi, Crengă­niş să reia cu capul, peste. Finalul primei reprize a aparţinut, ca şi debutul, celor de la Performanţa. În minutul 36, Giurgiu a şutat de la 18 metri, reflex Raţ, pentru ca, în minutul 44, David, plecat din nou spre poartă, să se încurce în careu.

Revenirea din final nu i-a salvat

Debutul celui de-al doilea mitan ne-a arătat intenţiile clare ale elevilor lui Him­cinschi de a se cantona în apărare şi de a specula orice ”breşă” ivită. Hunedorenii nu reuşesc să se apropie periculos, trecând de foarte multe ori de faza construcţiei, aruncând în disperare mingi în careul advers, fără rezultat pe tabela de marcaj. Victor Roşca face o dublă schimbare în minutul 58, scoţându-i pe ambii fundaşi laterali, încercând astfel să dinamizeze jocul pe ”benzi”. Abia în minutul 64 am asistat la o bună oportunitate când, la o centrare venită de pe dreapta, Mardare a trimis puţin peste transversală, cu capul. Lucrurile au decurs nefavorabil pentru ”alb-albaştrii”. În minutul 73 au rămas în inferioritate, fundaşul central Opîrlescu fiind trimis la vestia­re pentru cumul de cartonaşe galbene. Oaspeţii au fost la un pas de 2-0 în minutul următor, dar mingea trimi­să din lovitură liberă de la 20 de metri de S. Turuş a nimerit stâlpul din dreapta lui Raţ. În minutul 78 s-a restabilit egalitatea numerică pe terenul de joc, Bărculeţ fiind ”taxat” şi el cu al doilea galben. Gazdele se aruncă în atac, dar cei care vor puncta din nou vor fi tot cei de la Performanţa. Era minutul 86, când S. Turuş l-a lansat pe contraatac, pe partea stângă, pe Bălaş (intrat în minutul 61), care a pătruns în careu şi l-a ”executat” pe acelaşi Raţ. Putea fi chiar 3-0 două minute mai târziu, când Moga a trimis, din 11 metri, pe lângă. Zarurile păreau aruncate, dar în primul minut de prelungiri, din cele patru arătate de ”central”, Crengăniş a redus din diferenţă, reluând spectaculos, din plonjon, cu capul, în colţul lung, centrarea veni­tă de pe partea dreaptă. Ultimele speranţe într-o egalare in extremis s-au spulberat în chiar ultimul minut al prelungirilor. A fost o lovitură liberă executată foarte bine de Bo­zian de la 20 de metri, dar portarul a scos de la vinclu în corner. Raţ a venit şi el în careul advers, s-a executat lovitura de colţ, balonul a fost deviat spre Trăşcan, care singur, de la 2 metri, a şutat în plasa laterală. Bucurie imensă în tabăra celor de la Ighiu, însoţiţi la meci de o mică dar inimoasă galerie, dezamăgire enormă în rândul hunedorenilor, care au anulat nepermis de uşor cele trei puncte cucerite la Sebiş.

About Ion Bădin