O donaţie poate salva viitorul Dianei

Articolul a fost vizualizat de 1,663 ori

O fată de numai 16 ani de lângă Hunedoara are nevoie urgent de ajutorul nostru: diagnosticată cu scolioză şi cifoză, fata a purtat ani în şir corset şi a suportat dureri atroce, însă, în ultimele luni, starea ei s-a agravat. Acum numai o operaţie o mai poate salva, iar bunica fetei spune că, în cazul în care familia nu va strânge banii la timp, nepoata ei riscă chiar să paralizeze.

Diana şi bunica ei, acum câţiva ani, când boala încă nu o chinuia cu dureri atroce

Diana şi bunica ei, acum câţiva ani, când boala încă nu o chinuia cu dureri atroce

Diana a crescut mai mult departe de tatăl ei. Părinţii s-au despărţit cu ani în urmă, iar sprijinul ei a fost mama, Camelia, care a încercat să îşi susţină fata cât de mult a putut. Tocmai de aceea a lăsat-o vreme îndelungată cu bunica, iar ea a muncit în Italia şi a reuşit să strângă banii necesari pentru a cumpăra un apartament ieftin în Teliuc. Apoi tot Camelia s-a zbătut să-l amenajeze şi să-l pună la punct, pentru ca – în sfârşit – ea şi fiica ei să poată trăi o viaţă tihnită. Din nefericire, acum femeia se vede în situaţia de a vinde apartamentul, pentru a recupera sănătatea fiicei sale: „L-a dat prin agenţie, însă primeşte nişte sume derizorii… Nici măcar banii pe care i-a dat pe el nu ar reuşi să-i scoată, plus că fata mea a mai făcut o mulţime de investiţii. Ce să facă, acum? Să dea apartamentul cu 3 lei?”, povesteşte amărâtă bunica fetei, Viorica Săcăleanu.

Dureri atroce în oase, organe şi plămâni

Da, Camelia ar face orice pentru a-şi vedea fata sănătoasă. Ar vinde şi munca ei de ani buni în Italia, numai să-şi vadă fata sănătoasă. De altfel, acum a plecat din nou la muncă, iar de data asta a luat-o şi pe Diana cu ea. A retras fata de la şcoală pentru un an şi s-a apucat de lucru la o familie de italieni, unde îngrijeşte o persoană în vârstă şi, în acelaşi timp, are grijă şi de fiica sa. Între timp, din cauza diagnosti­celor sale (scolioză toracală dreapta 80 de grade, coloană vertebrală deviată în plan frontal şi gibozitate toracală dreaptă), fata a fost încadrată la un grad mediu de handicap şi beneficia­ză, potrivit planului de recupera­re, de o alocaţie şi un buget care însumează, în total, 123 de lei. Ca să strângă banii necesari pentru operaţia recomandată de medicii Centrului Medical „Regina Maria” din Bucureşti, Camelia Ofileanu ar avea nevoie de aproape doi ani. Însă, din nefericire, fata ei nu mai are timp. Bunica spune că tânăra suferă de dureri groaznice, nu doar de oase, ci şi de ficat şi plămâni, şi – din cauza bolii galopante – a ajuns să cadă în depresie şi o bat gânduri negre.

Să ajutăm până nu e prea târziu

„Bolile ei au avansat foarte rapid. De la scolioză de 42 de grade a ajuns, în numai doi ani, la 80 de grade şi acum cred că are şi mai mult! Nu ştiu ce se va întâmpla cu ea. Am comandat şi corsete, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, ani în şir s-a chinuit cu ele, că parcă erau din beton şi nici nu erau făcute bine… Am căutat ceva variante cu corsete din elastic, însă acelea nu erau la fel de eficiente… Am şi plătit pe cineva să-i ducă ghiozdanul la şcoală, că fata nu avea voie să ridice greutăţi, însă, acum, fără operaţia asta de care zic medicii, nu ştiu ce va mai fi”, povesteşte printre lacrimi bunica Dianei, Viorica Săcăleanu. În plus, pe lângă operaţie, fata va mai avea nevoie şi de tratament recupe­rator, care va spori costurile, însă acum prioritatea este intervenţia chirurghicală. Fără ea, fata îndură dureri teribile, iar riscul de agravare a afecţiunilor şi, în final, de paralizie creşte cu fiecare zi. „Am zis că şi capul mi-l dau ca să salvez fata, am scris şi pe la alte fundaţii, însă până acum nu am primit un răspuns favorabil. Mi s-a mai spus să mai sun, însă timpul trece şi mă tem ca, peste câteva luni sau peste un an şi jumătate, să nu fie prea târziu!”, adaugă, disperată, mama fetei. Un calcul simplu arată că, dacă 10.000 de hunedoreni ar dona doar 5 lei pentru Diana, viitorul acesteia ar fi salvat.

Cine vrea să o ajute pe Diana o poate face virând bani în contul deschis la BRD:RO75BRDE220SV75786862200, în lei – pe numele Camelia-Ana Ofileanu

 

Tags: ,

About Ada Beraru