Primii paşi greşiţi

Articolul a fost vizualizat de 1,100 ori

Gruparea din reşedinţa de judeţ nu a gestionat aşa cum trebuie ”pauza forţată” de aproape două săptămâni, ţinând cont că nu a fost programată în etapa a doua, şi a revenit cu ”stângul” la a doua întâlnire disputată în faţa propriilor suporteri. Elevii lui Ma­rius Sîrbu nu au mai repetat evoluţia din partida cu ACSO Filiaşi (3-1), fiind depăşiţi net de echipa secundă a gorjenilor de la Tg. Jiu, acest lucru datorându-se în principal evoluţiei total nesatisfăcătoare, pe parcursul celor 90 de minute de joc.

CNS Cetate Deva-pandurii Targu Jiu 2 (30)Oltenii au început în forţă, dominându-şi adversarul atât fizic, cât şi tactic. Primele oportunităţi le-am notat la poarta gazdelor, avându-l autor pe mijlocaşul Trifu. În minutul 12 a şutat puternic de la 18 metri, pe lângă, iar două minute mai târziu, centrarea trimisă de pe dreapta, în careul mic, a trecut pe sub Stănilă, dar Kelemen a reuşit să degajeze. Abia în minutul 16 s-au văzut devenii în ofensivă, când balonul expediat de ”căpitanul” J. Vajda, de la 16 metri, pe colţul lung, a trecut puţin peste poartă. Acelaşi Trifu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri (min. 17), Stănilă a respins în faţă cu picioarele, dar nu a urmărit nimeni. Pandurii s-a menţinut la ”timonă”, trecând în minutul 23 de două ori pe lângă deschi­derea scorului. Chelariu a pierdut nepermis de uşor un balon, a urmat un contraatac rapid, Pîrcălabu a centrat de pe stânga, Mărgărit a reluat cu capul din careul mic, Dosan reuşind să devieze în corner. Din lovitura de colţ, mingea a ajuns la Celea, care a tras în Stănilă de la doar câţiva metri. Un minut mai târziu, de partea cealaltă, tot pe contraatac, Şaucă a scăpat spre buturile adverse, dar a trimis slab de la 16 metri, fără probleme pentru Lazăr. Scorul avea să se deschi­dă în minutul 29, când Mărgărit i-a pasat lui Pîrcălabu care, de la 8 metri, în poziţie centrală, a trimis la semi-înălţime, în colţul lung, pentru 0-1. Cu cinci minute înainte de pauză, Cetate putea reveni în meci. După o cursă pe partea dreaptă, a urmat o centrare foarte bună, dar Pribac a reluat cu capul din careul mic, peste transversală.

Gazde neinspirate

La 11 minute de la reluare, gazdele au trecut din nou pe lângă egalare. Lintaru a fost prins în ”cleşte”, între Bîrlan şi Negrescu, arbitrul de centru indicând punctul cu ”var”. Din nefericire pentru el, dar şi pentru cei 600 de spectatori, Pribac a executat slab, în stânga lui Lazăr, care a reţinut. Lucrurile au continuat la fel de prost pentru băieţii lui Marius Sîrbu, Deva fiind nevoită să evolueze în inferioritate numerică din minutul 64, când Stănilă a ieşit complet aiurea din poartă, a făcut henţ în afara careului, în calitate de ultim apărător, fiind pedepsit direct cu ”roşu”. Pe aceste coor­donate, gorjenii puteau face 0-2 în minutul 67, când Negrescu a trimis din lovitură liberă de la 25 de metri, balo­nul deviat a nimerit transversala, Hemidi a urmărit şi a înscris, dar golul a fost anulat la semnalizarea ”asistentului”, care a indicat o poziţie de offside. Pandurii aveau să înscrie un nou gol, de data aceasta perfect valabil, în minutul 73, când Mărgărit i-a luat ”faţa” lui Dosan şi de pe linia de 16 metri a şutat la vinclul colţului lung. Deva nu a avut nici măcar şansa golului de onoare, când J. Vajda i-a trimis în careu ”ratangiului” Pribac, al cărui şut a ”şters” transversala. Astfel, Cetate înregistrează primul eşec acasă, dar speră la mai mult în ”derby”-ul de la Hunedoara, de sâmbătă.

About Ion Bădin