Petroşani, polul hunedorean al accidentelor de muncă

Articolul a fost vizualizat de 1,020 ori

În primul semestru din 2015, 1.994 de persoane au suferit accidente de muncă, cu 0,15% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 1.991 de persoane accidentate, iar 72 de persoane şi-au pierdut viaţa, conform statisticilor pu­blicate de Ministerul Muncii.

Petroşani, pe harta naţională a accidentelor de muncă

itmJudeţul Hunedoara este nominalizat în statistica naţională a accidentelor de muncă prin situaţia existentă în zona Petroşani. Astfel, în primele şase luni din acest an, în Valea Jiului s-au înregistrat 67 de accidente de muncă, cifră care plasează regiunea pe locul 6 naţional la acest număr de evenimente.
Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în semestrul I în Bucureşti – 456, Constanţa – 91 accidentaţi şi Braşov – 89 accidentaţi.

Accidente mortale în construcţii şi comerţ

Potrivit sursei citate, în prime­le 6 luni ale anului 2015 a fost înregistrat un număr de 72 de persoane accidentate mortal, în scădere cu 41,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, când au fost înregistrate 123 de persoane accidentate mortal. Cele mai multe accidente mortale au fost consemnate în sectoarele de construcţii clădiri şi comerţul cu ridicat (fără auto-moto) – câte 7 accidentaţi mortal, în activităţi de investigaţii şi protecţie şi transporturi terestre şi transporturi prin conducte – câte 6 accidentaţi mortal, silvicultură şi exploatare forestieră – 5 accidentaţi mortal şi în activităţile de prelucrare a lemnului, fa­bricare produse din lemn şi plută, cu excepţia mobilei, şi de producţie şi furnizare a energiei electrice şi termice, gaze, apă caldă şi aer condiţionat – câte 4 accidentaţi mortal.

About Administrator